Wczoraj usiadła mi na ręce mała muchówka (taka około 5mm może). Cechy charakterystyczne - BARDZO bolesne ugryzienie, jak na takiego małego owada. Jaskrawoczerwone oczy. I najważniejsze - czarne/brązowe wzorki na skrzydełkach. Bardzo ładna była, swoją drogą
Ładna i bolesna
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
- red45
- UTM: CC83
- profil zainteresowan: Fotografia przyrody astronomia samoloty
- Kontakt:
Ładna i bolesna
Co mnie ugryzło? Niestety, nie będzie zdjęcia
Wczoraj usiadła mi na ręce mała muchówka (taka około 5mm może). Cechy charakterystyczne - BARDZO bolesne ugryzienie, jak na takiego małego owada. Jaskrawoczerwone oczy. I najważniejsze - czarne/brązowe wzorki na skrzydełkach. Bardzo ładna była, swoją drogą
Poproszę o jakieś sugestie do dalszych poszukiwań.
- Tomek Klejdysz
- red45
- UTM: CC83
- profil zainteresowan: Fotografia przyrody astronomia samoloty
- Kontakt:
-
Wojciech Kubiak
- Specjalność: Rhopalocera_Polski_Buprestidae