Jak skopiować link postu, żeby go wkleić dalej
-
admin
- Administrator
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 7 times
- Kontakt:
Jak skopiować link postu, żeby go wkleić dalej
Podaję najłatwiejszy sposób na wydobycie linku do każdego postu w celu skopiowania go dalej (np do wklejenia do innego postu):
Najeżdżamy myszką na kwadracik w lewym górnym rogu wybranego postu (*-w nowej wersji Forum phpBB 2010-2013 jest to w prawym rogu)
Kursor myszki zamienia się w rączkę a na dole okna przeglądarki widoczny jest wlasciwy link do postu.
Teraz wystarczy prawym przyciskiem kliknąć w link i wybrać "Kopiuj adres odnośnika".
Np do tego postu jest:
viewtopic.php?p=59416#59416
Najeżdżamy myszką na kwadracik w lewym górnym rogu wybranego postu (*-w nowej wersji Forum phpBB 2010-2013 jest to w prawym rogu)
Kursor myszki zamienia się w rączkę a na dole okna przeglądarki widoczny jest wlasciwy link do postu.
Teraz wystarczy prawym przyciskiem kliknąć w link i wybrać "Kopiuj adres odnośnika".
Np do tego postu jest:
viewtopic.php?p=59416#59416
- Adam Larysz
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
U mnie też nie ma tego kwadracika w IE 6.0 pod win xp w robocie, ani na Safari pod Mac OS i win xp.
Jest też szybki sposób kopiowania linku z paska adresu - klikamy ikonkę, która jest z lewej strony przed http (w polu paska adresu) co powoduje zaznaczenie całego adresu. Potem tylko wciskamy Ctr + C i już mamy link skopiowany
Jest też szybki sposób kopiowania linku z paska adresu - klikamy ikonkę, która jest z lewej strony przed http (w polu paska adresu) co powoduje zaznaczenie całego adresu. Potem tylko wciskamy Ctr + C i już mamy link skopiowany
- Jacek Kalisiak
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 9 times
- Dominika+Jurek Radwańscy
- Specjalność: Collembola
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 8 times
Jacku, jeśli klikniesz w ikonkę przy konkretnym poście, dajmy na to Twoim, to w pasku adresu pojawi się link do tego konkretnego postu.
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2009, 11:02 - śr przez Dominika+Jurek Radwańscy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacek Kalisiak
Dominika+Jurek Radwańscy, a możesz wskazać jakiś związek tego co piszesz do mnie z moją wypowiedzią lub wypowiedzią Adama?
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2009, 11:41 - śr przez Jacek Kalisiak, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślałem, że Adamowi chodzi, o inną ikonkę. Jeśli klikniemy, tę białą w prawym górnym rogu postu to w pasku adres pojawia się link do tego postu. I tak zrozumiałem wypowiedź Adama. Następnie można go skopiować i wkleić. Nie wiem, może czegoś zupełnie nie rozumiem, ale wydawało mi się, że o to wlasnie chodzi:),
Jurek
P. S. U mnie też wygląda to inaczej niż na print scrin zamieszczonym przez Admina.
Jurek
P. S. U mnie też wygląda to inaczej niż na print scrin zamieszczonym przez Admina.
- Jacek Kalisiak
Jak sam piszesz Myślałem, że Tymczasem Adam wyraźnie pisze:
U mnie też nie ma tego kwadracika w IE 6.0 pod win xp w robocie, ani na Safari pod Mac OS i win xp.
Więc twoja wypowiedź jest po pierwsze nie na temat, ale gdyby wynikało to z niezrozumienia, czy nieuwagi, to ja to rozumiem.
Pozostaje jednak kwestia pewnej złośliwości w twojej wypowiedzi, która nawet gdyby miała jakieś uzasadnienie, to nie powinna mieć miejsca. Namawiam do większej przychylności, wyrozumiałości i przyjazności wobec forumowiczów.
Więc twoja wypowiedź jest po pierwsze nie na temat, ale gdyby wynikało to z niezrozumienia, czy nieuwagi, to ja to rozumiem.
Pozostaje jednak kwestia pewnej złośliwości w twojej wypowiedzi, która nawet gdyby miała jakieś uzasadnienie, to nie powinna mieć miejsca. Namawiam do większej przychylności, wyrozumiałości i przyjazności wobec forumowiczów.
- Adam Larysz
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
- Jacek Kalisiak
- Marek Przewoźny
- Kontakt:
Pomarańczowy kwadracik z tego co zauważyłem oznacza post nieczytany jeszcze. Wchodze na forum widze iż tyle a tyle mam postów nieprzeczytanych od ostatniej wizyty. Przeglądajć je mam je właśnie zaznaczone perzez pomarańczowe kwadraciki, dzięki temu wiem które posty przybyły od ostatniej wizyty i tylko te sobie czytam (dzięki czmu nie musze pamiętać na czym skończyłem czytac dyskusję) po obejrzeniu tematu są to już posty przeczytane i pomarańczowy kwadracik staje się biały.
- Antek Kwiczala †
- UTM: CA22
- Jacek Kurzawa
- UTM: DC30
- Specjalność: Cerambycidae
- profil zainteresowan: Muzyka informatyka makrofotografia
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 17 times
- Kontakt:
Re: Jak skopiować link postu, żeby go wkleić dalej
Oświeżam wątek, zamieszczam screena - zrzut w który kwadracik należy kliknąć po prawej stronie ekranu. Klikamy prawym przyciskiem myszki i wybieramy opcję "Kopiuj adres odnośnika....".