Czy ktoś moze powiedzieć co z tego wyrośnie ?
Tak tak wiem że pewnie denerwują was zapytania takich ludzi jak ja, co są pierwszy dzień i nic nie wiedzą ale pytają, lecz strasznie mnie to ciekawi bo przycinałem gałęzie na drzewie i niestety gąsienica wypadła i usłyszałem ze mam zapytać tutaj bo to być moze larwa jakegoś motyla.
Czy ktos moze pomóc ?
Identyfikacja
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
masaq
Identyfikacja
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2008:08:02 12:06:50Image taken on:02 sierpnia 2008, 10:06 - sobShutter speed:1/200 SecF-number:f/2.8ISO speed rating:100Camera-model:K750i
-
Łukasz
-
Łukasz
Czy masz dalej tę gąsieniczkę? Możesz ją wsadzić do jakiegoś plastykowego pudełka np., nasypać warstwę 4-5cm luźnej ziemi (żeby nie była zbita za bardzo), i dać jej trochę liści wierzby albo topoli. Za kilka dni powinna się zagrzebać i tam zamienić w poczwarkę, będzie z niej bardzo ładna ćma
Poczwawarkę można ostrożnie odkopać po 4-5 dniach od zagrzebania się gąsieniczki, i położyć ją na wierzchu, a do pudełka dać kilka ułożonych pod kątem patyczków (motyl tam rozprostuje skrzydła). Powodzenia!