Wujek Adam pisze:
A może powiecie mi jeszcze słówko o Chrońmy przyrodę ojczystą? Podobno i tam coś się pojawia?
Adam, jak sie uprzesz to mozesz pisac i do Playboya

Powiem ci tak - przy pisaniu roboty bedziesz mial tyle samo (jakies 15 minut), a jak puscisz to do WE to do mnie (i wielu innych osob) twoje dane dotra. Wszedzie indziej dostep do informacji jest mniejszy, ja nigdy w zyciu nie mialem w reku "Chronmy itd." i jakbys mnie spytal czy tam jakies dane faunistyczne sie publikuje to bym nawet nie wiedzial co odpowiedziec. Jak chcesz jakies dane opublikowac, a rownoczesnie je dobrze ukryc, to pewnie znajdzie sie jeszcze pare wydawnictw

Troche szkoda, ze tak jest, bo dobra konkurencja by sie przydala, ale z drugiej strony za malo ludzi pisze, zeby rynek sie powiekszyl. A jak nie chcesz nalezec do tego wrednego PTE

to zgadaj sie z jakims za przeproszeniem czlonkiem i jesli znajdziesz kogos z podobnymi danymi to zawsze mozesz publikowac w duecie (czy innych konfiguracjach), nic nie zaplacisz a moze wspolne dane beda ciekawsze. Tak czy inaczej pisz, chocbys mial to i w Kwartalniku Pszczelarza publikowac
Pawel