Proszę o rozpoznanie
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
rmq
- UTM: Radzionków
Proszę o rozpoznanie
Dzień dobry,
Wczoraj zauważyliśmy mnóstwo mały robaczków (poniżej 1mm). Córka jest pogryziona. Co to może być, jak to wytępić.
Zdjęcie zrobione w domu, pokój dzieci, panele.
Wczoraj zauważyliśmy mnóstwo mały robaczków (poniżej 1mm). Córka jest pogryziona. Co to może być, jak to wytępić.
Zdjęcie zrobione w domu, pokój dzieci, panele.
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2020:04:14 09:27:44Image taken on:14 kwietnia 2020, 07:27 - wt
- Dominika+Jurek Radwańscy
- Specjalność: Collembola
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 8 times
- Aneta
- UTM: CC88
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 37 times
Re: Proszę o rozpoznanie
Tak, roztocze. Macie jakieś zwierzęta w domu (chomiki, ptaki itp.) albo ptaki czy ptasie gniazda w pobliżu domu?
-
rmq
- UTM: Radzionków
Niestety telefonem nie jestem w stanie zrobić lepszego zdjęcia. Nie mamy żadnego zwierzaka w domu (jedynie pies na dworze). Ptasie gniazda w pobliżu domu ? Jak blisko musiałoby być takie gniazdo ?
Z początku pomyślałem ze to pluskwa domowa, nie wiedziałem, że gołym okiem będę mógł zobaczyć roztocze
Z początku pomyślałem ze to pluskwa domowa, nie wiedziałem, że gołym okiem będę mógł zobaczyć roztocze
- Antek Kwiczala †
- UTM: CA22
nie wiedziałem, że gołym okiem będę mógł zobaczyć roztocze
Wystarczy sprawdzić w wyszukiwarce:
Roztocze – liczny rząd pajęczaków, obejmujący zwierzęta od mikroskopijnych do 3-centymetrowych. Roztocze są saprofagiczne, ale także są wśród nich pasożyty i drapieżniki.
Pluskwy są owadami, więc mają 3 pary odnóży, rocztocze jako pajęczaki mają 4 pary odnóży.
- Aneta
- UTM: CC88
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 37 times
Na strychu, pod okapem, w konstrukcji dachu itp.rmq pisze:Ptasie gniazda w pobliżu domu ? Jak blisko musiałoby być takie gniazdo ?