Witam
Mam 7 motyli, w tym 4 do sprawdzenia oznaczeń a trzy do oznaczenia. Motyle fotografowane były w miejscowości Rzeczyca w województwie Dolnośląskim, w powiecie Średzkim, w gminie Środa Śląska. Będę wdzięczna za potwierdzenie i oznaczenie motyli. Pozdrawiam. Z góry dziękuję za potwierdzenie oznaczeń i ewentualną korektę oznaczeń.
Pomoc i prośba w potwierdzeniu i identyfikacji.
-
Motylica
-
Bartek Pacuk
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 1 time
Re: Pomoc i prośba w potwierdzeniu i identyfikacji.
c też dobrze. I jeszcze uwaga do koleżanki Motylicy. Tak sobie przeglądam Twoje posty i się zastanawiam, dlaczego wciąż wstawiasz zdjęcia w rozmiarze 30-50 KB (zazwyczaj), kiedy górna granica rozmiaru wynosi 150 KB
Większe zdjęcie = lepiej widać = większa szansa, że ktoś oznaczy/zweryfikuje. Mam wrażenie, że przez to sporo Twoich zdjęć pozostaje bez komentarza. Przy łatwiejszych gatunkach rozmiar zdjęcia może nie mieć znaczenia, ale przecież nie każdy gatunek się do takich zalicza. Mnie (podejrzewam, że nie tylko mnie) męczy takie wgapianie się w miniaturki i po prostu odpuszczam, gdzie przy większym zdjęciu byłbym skłonny posiedzieć chwilę i spróbować wytypować gatunek, jeśli mi się z czymś kojarzy i wiem choć mniej więcej, gdzie go szukać.
A, i jeszcze kwestia przycięcia zdjęcia przed wstawieniem na forum - często masz na zdjęciach za dużo tła, a za mało motyla
To nawet i przy dużym zdjęciu może być problemem...
A, i jeszcze kwestia przycięcia zdjęcia przed wstawieniem na forum - często masz na zdjęciach za dużo tła, a za mało motyla
-