Gąsienica do oznaczenia
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
Owczar
Gąsienica do oznaczenia
Witam. Będąc na wyjeździe w Jastarni napotkałem taką oto gąsienicę. Poszukiwania w internecie niestety nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, dlatego też postanowiłem zapytać tutaj. Miała długość ok. 5cm i widoczne na zdjęciach charakterystyczne białe plamki i paski po bokach. U większości gąsienic obejrzanych w internecie - posiadających takowe pasy - biegną one od przodu i dołu ku górze i tyłowi. Tutaj natomiast od przodu i góry ku dołowi i tyłowi. I takiego ustawienia nigdzie nie udało mi się znaleźć (może w złych miejscach szukałem). Zdjęcia niestety są takiej sobie jakości. Uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji owego stworzonka. Z góry dziękuję 
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2014:07:18 09:43:06Image taken on:18 lipca 2014, 07:43 - ptFocus length:200 mmShutter speed:1/60 SecF-number:f/5.6ISO speed rating:100Camera-model:NIKON D80
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2014:07:18 09:43:23Image taken on:18 lipca 2014, 07:43 - ptFocus length:200 mmShutter speed:1/80 SecF-number:f/5.6ISO speed rating:100Camera-model:NIKON D80
-
Owczar
Re: Gąsienica do oznaczenia
Dziękuję za szybką odpowiedź 
Jeśli mógłbym jeszcze prosić o wyjaśnienie czemu ta "moja" ma czerwonawy grzbiet. Na zdjęciach w internecie są przedstawione całkowicie zielone. Szykuje się ona do przepoczwarczenie czy jest to spowodowane czymś innym?
Edit/ Znalazłem już odpowiedź na powyższe pytanie
Jeśli mógłbym jeszcze prosić o wyjaśnienie czemu ta "moja" ma czerwonawy grzbiet. Na zdjęciach w internecie są przedstawione całkowicie zielone. Szykuje się ona do przepoczwarczenie czy jest to spowodowane czymś innym?
Edit/ Znalazłem już odpowiedź na powyższe pytanie
-