'kolega' z kuchni
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
lindarain
'kolega' z kuchni
Czy ktoś zna to paskudztwo? Przyszło do mnie prawdopodobnie ze sklepu razem z wołkiem zbożowym, ale to zdecydowanie coś innego. Przede wszystkim strasznie śmierdzi (trochę naftaliną, ale znacznie gorzej), nawet jak tylko gdzieś przewędruje, nie trzeba rozgniatać, żeby poczuć ten odór.. Wygląda jak czarna mrówka mikroskopijnych rozmiarów. Przebywa głównie w produktach mącznych, ryżu, rodzynkach, ale też w zwykłych szafkach z talerzami na przykład go spotykam. Pomocy!
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2013:10:05 15:46:37Image taken on:05 października 2013, 13:46 - sobFocus length:55 mmShutter speed:1/250 SecF-number:f/8ISO speed rating:200Camera-model:NIKON D40
- Rafał Celadyn
- UTM: CA-95
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Re: 'kolega' z kuchni
...jak podobne do mrówki to pewnie mrówka...http://www.dezynsekcja.li.pl/mrowki/,
-
lindarain
czy mrówki wydzielają aż tak silny paskudny zapach? nigdzie o tym nie czytałam.. i dodam, że te 'mrówki' nie rosną. a nawet faraonki są chyba większe.
-
Marek Hołowiński
- UTM: FB68
- Specjalność: Sesiidae
- Been thanked: 13 times
a jakie imago owadów rośnie?lindarain pisze:czy mrówki wydzielają aż tak silny paskudny zapach? nigdzie o tym nie czytałam.. i dodam, że te 'mrówki' nie rosną. a nawet faraonki są chyba większe.
-
lindarain
źle to ujęłam. chciałam zaznaczyć, że są tak małe, że nie słyszałam o tak małej mrówce i oczywistym jest, że już nie urośnie. może ktoś inny się na tym zna? rozpoznaje ktoś to świństwo?
- Rafał Celadyn
- UTM: CA-95
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
...widocznie niezbyt często rozmawiasz z myrmekologami...lindarain pisze: chciałam zaznaczyć, że są tak małe, że nie słyszałam o tak małej mrówce