Ależ ja nie neguję sensowności wymagania logowania dla osób, które chcą na waszym forum pisać. Ale zapraszanie na forum, które WYMAGA rejestracji żeby cokolwiek poza regulaminem zobaczyć mnie razi. A przecież masz zwyczaj pytać, jak się chcesz czegoś dowiedzieć? Może to nie jest trudne rozdzielić oglądanie od tworzenia wpisów? A tak powstaje wrażenie, że tworzycie jakieś "zamknięte środowisko" i nie jesteście otwarci na "obcych".
Ps.
Traktowanie nowych członków forum jako "ofiary" bo są nowi i pytają o coś jest trochę smutne, wygląda to tak jakby to było zamknięte środowisko a każdy jest takim X'cośtam
Czytając to ma się wrażenie, że to ocena całego forum entomo.pl . A napisałeś to po wypowiedzi, w jakimś sensie nieprzychylnej dla ciebie, ale wyrażonej przez jedną osobę. Zanim to napisałeś, ja zdążyłem wymienić się z Rafałem opinią, że postąpił niewłaściwie (wg. mnie). Później inni uczestnicy forum też chyba pozytywnie reagowali na twoje wpisy. Więc może mogłeś zignorować wpisy Rafała? Zgodnie z propozycję Ewy, bo to działa w obie strony.
Przyznaję, ze trochę się droczę. I mam nadzieję, że będziesz bywał na forum entomo.pl, bo robisz fajne foty, a tu wszyscy są mile widziani. Ale też ci, którzy coś wartościowego wnoszą, są doceniani!