Małe czerwone żyjątka
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
mietek49
Małe czerwone żyjątka
Witam .
Od jakiegos miesiąca pojawiły sie małe czerwone żyjątka na moim parapecie i balkonie . Wiec w zwiazku ztym prosze o identyfikacje owego lokatora . Chciałem załączyc foto ale wyskakuje jakis link do strony xxx może ktoś poradzi mi jak załadowac fotke
Od jakiegos miesiąca pojawiły sie małe czerwone żyjątka na moim parapecie i balkonie . Wiec w zwiazku ztym prosze o identyfikacje owego lokatora . Chciałem załączyc foto ale wyskakuje jakis link do strony xxx może ktoś poradzi mi jak załadowac fotke
- Aneta
- UTM: CC88
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 37 times
Re: Prośba o rozpoznanie :)
Zmniejsz zdjęcie do max 152 kB i dodaj jako załącznik (wszystko jest pod oknem odpowiedzi).mietek49 pisze:Chciałem załączyc foto ale wyskakuje jakis link do strony xxx może ktoś poradzi mi jak załadowac fotke
-
mietek49
Re: Małe czerwone żyjątka
Wielkie dzięki koleżanko załączam foto . Czekam na waszą odpowiedź . Pozdrawiam
- Aneta
Niestety są to pluskwy - aczkolwiek wydaje mi się, że niekoniecznie domowe (Cimex lectularius), tylko jakiś gatunek ptasich - może C. columbarius, może Oeciacus hirundinis (do tego też pasowałoby miejsce pojawienia się, czyli parapety i balkon). Masz za oknem czy pod dachem jakieś ptasie gniazda?
I dobrze byłoby, gdybyś wrzucił jeszcze jedno, większe zdjęcie, może będzie widać węcej detali.
I dobrze byłoby, gdybyś wrzucił jeszcze jedno, większe zdjęcie, może będzie widać węcej detali.
-
mietek49
Z gniazdem to by się zgadzało było takowe jaskółek , mieszkamy dopiero od października , nie wiem ile czasu było te gniazdo . Czy mogę się tego pozbyć i jak .
-
mietek49
znalazłem post opisujący podobne stworzonko wiec to bedzie raczej to
viewtopic.php?t=13625
viewtopic.php?t=13625
- Aneta
No to na szczęście nie jest wielka plaga, jak już pewnie doczytałeś w tamtym wątku.
-
mietek49