Motyle tatrzańskie - mała stronka popularna...

Linki do stron entomologicznych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jarosław Wenta
Kontakt:

Motyle tatrzańskie - mała stronka popularna...

Post autor: Jarosław Wenta »

Uważam, że powinna powstać strona "dla ludu", która by krótko przedstawiła tatrzańskie motyle. Nie wszystkie, nie szczegółowo. Tylko tak, by pokazać, co w Tatrach jest innego, rzecz jasna, górskiego. Takie coś przeznaczone dla przeciętnego (ale prawdziwego) turysty, albo dla nauczyciela, który chce coś opowiedzieć, albo nawet dla pracownika Parku, który nie jest w temacie, a chciałby co nieco się dowiedzieć (ale ogólnie!!!). Zatem bez aspiracji do naukowego opracowania! Mówiąc szczerze, jestem co jakiś czas nagabywany przez pracowników terenowych o takie przejrzyste zestawienie / prezentację górskiej entomofauny, co mnie cieszy i jednocześnie obliguje do opracowania takiej strony.
Póki co zrobiłem coś takiego (wczoraj, więc jeszcze uzupełniam).
http://krokus.tpn.pl/wenta/motyle_tatr/index.html

Co Wy o tym sądzicie? Znacie już cel opracowania, znacie temat - podpowiedzcie, czy coś zmienić, dodać, ująć?
Awatar użytkownika
red45
UTM: CC83
profil zainteresowan: Fotografia przyrody astronomia samoloty
Kontakt:

Re: Motyle tatrzańskie - mała stronka popularna...

Post autor: red45 »

Mnie się bardzo podoba. Ciekawa, ładne zdjęcia, czysty html bez zbędnych wodotrysków. Drobna uwaga techniczna - tabelka ze zdjęciami większych motyli nocnych nie jest wyśrodkowana, tylko przyczepiona do lewej krawędzi. Poza tym super.
Awatar użytkownika
Jarosław Wenta
Kontakt:

Post autor: Jarosław Wenta »

red45 pisze:Mnie się bardzo podoba. Ciekawa, ładne zdjęcia, czysty html bez zbędnych wodotrysków. Drobna uwaga techniczna - tabelka ze zdjęciami większych motyli nocnych nie jest wyśrodkowana, tylko przyczepiona do lewej krawędzi. Poza tym super.
Dzięki za to - już poprawiłem. Stronka pisana "z palca", a poprawki ostatnio wprowadzałem w zwykłym, linuksowym notatniku. No, z podświetlaniem składni...
Awatar użytkownika
Paweł Czudec
UTM: XC17

Post autor: Paweł Czudec »

Stonka fajna.
Tak na szybko mały błąd -> Pierus - Pieris
ODPOWIEDZ