Dzisiejszy wałkarz lipczyk
-
Monia
- Kontakt:
Dzisiejszy wałkarz lipczyk
Dzisiaj rano podczas spaceru z psem(gogolin)teren-nieużytki.Na ulicy leżał na plecach wałkarz lipczyk-z książki wyczytałam,że dość rzadki gatunek dlatego postanowiłam dać tu obserwację.Był trochę uszkodzony, z odnóżami miał problemy ale żył dałam go w trawę.
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2010:07:11 07:50:37Image taken on:11 lipca 2010, 05:50 - ndzFocus length:6 mmShutter speed:1/40 SecF-number:f/2.8ISO speed rating:160Camera-model:DSC-H5
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2010, 11:26 - ndz przez Monia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Voltrax
- Kontakt:
Re: Dzisiejszy przypadkowy chrząszcz
popraw ortografię swego wątku, zanim dostaniesz słuszny ochrzan od kogoś mniej opanowanego.
- Miłosz Mazur
- UTM: CA08
- Poprzedni(e) login(y): Curculio
- Specjalność: Curculionoidea
- Has thanked: 2 times
-
Monia
- Kontakt:
Re: Dzisiejszy przypadkowy chrząszcz
Dzisiaj podczas wieczornego spaceru z psem spotkalismy wałkarza lipczyka,skubany niezle piszczy czy jak to nazwać jak się go rusza:)Najpierw myslałam,że to g....ale od latarni odbiły mi sie te ciapki i już wiedziałam,że to wałkarz:)Fajnie go było znowu spotkać.
-
OSA123
Re: Dzisiejszy wałkarz lipczyk
wczoraj też znalazłam wałkarza 5 sztuk lecz wszystkie zdeptane. poszukuje ksiazki na temat chrzaszczy chodzi mi o dokładne opisy chrzaszczy. kupiłam ostatnio ,,owady polski chrzaszcze'' ale o to mi nie chodzi.
- Łukasz Buglowski
- UTM: CA49
- Poprzedni(e) login(y): luczek95
- Kontakt:
To po co to kupiłaś ?kupiłam ostatnio ,,owady polski chrzaszcze'' ale o to mi nie chodzi.
Może jakiś atlas? Może skupić się na jednej rodzinie, wtedy będzie łatwiej znaleźć odpowiednią książkę, nie wiem czy istnieje taka, która ma opisane wszystkie chrząszcze Polski w jednym egzemplarzu. Albo poszukaj coś w pdf 'ach.
Przydatny link: http://coleoptera.ksib.pl/search.php?l=pl
pozdrawiam
-
OSA123
-
Krzysztof S.
- Kontakt:
A gdzie te pięć sztuk trafiłaś, moje marzenie sfotografować tego chrząszcza .... może być nawet rozdeptany
.
-
OSA123
na 5 sztuk trafiłam nad takim zalewem oczywiscie piaszczysty teren i sosny to jego klimat
duzo osob tam przebywa i dlatego rozdeptane....;]