//przepraszam za błąd
pomoc w identyfiakcji owada
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
przemekx16
- UTM: bielsko
pomoc w identyfiakcji owada
lata to kolo mojego domu, i często wpada mi do łazienki, nie wiem jak bardzo należy się tego obawiać, załączam zdjęcie, trochę nie jest w pełniej okazałości bo go musiałem zabić aby go sfotografować, ma około 2,5 cm(w takiej pozycji jak na zdjęciu z czułkami), jak lata ma strasznie długie nogi 
//przepraszam za błąd
//przepraszam za błąd
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2011:06:15 18:31:06Image taken on:15 czerwca 2011, 16:31 - śrFocus length:5.4 mmShutter speed:1/8 SecF-number:f/2.8ISO speed rating:320Camera-model:DSC-S500
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2011, 20:01 - śr przez przemekx16, łącznie zmieniany 2 razy.
- Aneta
- UTM: CC88
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 37 times
Re: pomoc w identyfiakcji owada
Czułkami, nie "czółkami".
A okaz to Sceliphron sp. - strasznie ciemne zdjęcie, ale wygląda na S. curvatum. Obawiać się nie trzeba. Jeśli chcesz więcej info, wpisz nazwę w forumową wyszukiwarkę, było tu już trochę wątków o Sceliphronach.
A okaz to Sceliphron sp. - strasznie ciemne zdjęcie, ale wygląda na S. curvatum. Obawiać się nie trzeba. Jeśli chcesz więcej info, wpisz nazwę w forumową wyszukiwarkę, było tu już trochę wątków o Sceliphronach.
-
przemekx16
- UTM: bielsko
Re: pomoc w identyfiakcji owada
ok thx, fajne mieć, unikat w okolicy (Bielsko-Biała), dobrze, że to nic groźnego
podobnie powiedziałem, jak brzmi jego nazwa curvatum, gdy zobaczyłem tego owada po raz pierwszy, wygląda niezbyt milutko
jeszcze raz dzięki za info
podobnie powiedziałem, jak brzmi jego nazwa curvatum, gdy zobaczyłem tego owada po raz pierwszy, wygląda niezbyt milutko
jeszcze raz dzięki za info
-