Odszedł Antoni Kuśka... - księga kondolencyjna
- Miłosz Mazur
- UTM: CA08
- Poprzedni(e) login(y): Curculio
- Specjalność: Curculionoidea
- Has thanked: 2 times
Odszedł Antoni Kuśka... - księga kondolencyjna
Drodzy Koleżanki i Koledzy.
W dniu wczorajszym na skutek powikłań po nieszczęśliwym wypadku odszedł od nas prof. Antoni Kuśka.
O szczegółach uroczystości pogrzebowych powiadomię, gdy już będę miał taką informację.
Odszedł od nas wybitny człowiek i wspaniały przyjaciel, jedna z najbardziej rozpoznawalnych osób w polskiej entomologii.
Cześć Jego Pamięci.
W dniu wczorajszym na skutek powikłań po nieszczęśliwym wypadku odszedł od nas prof. Antoni Kuśka.
O szczegółach uroczystości pogrzebowych powiadomię, gdy już będę miał taką informację.
Odszedł od nas wybitny człowiek i wspaniały przyjaciel, jedna z najbardziej rozpoznawalnych osób w polskiej entomologii.
Cześć Jego Pamięci.
- M. Stachowiak
- Been thanked: 1 time
- Jacek Kalisiak
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 9 times
- Komosinski K
Re: Odszedł Antoni Kuśka....
Brak słów.
Pozostanie nie tylko we wspomnieniach, ale też w moim sercu jako fantastyczny i przemiły człowiek...
Pozostanie nie tylko we wspomnieniach, ale też w moim sercu jako fantastyczny i przemiły człowiek...
- Chiffchaff
- Been thanked: 1 time
Miarą człowieka po śmierci jest świadectwo, jakie zostawił po sobie w umysłach i sercach żyjących. Dla mnie Pan Antoni to Wielki Człowiek, który powodował, że każdy chciał na spotkaniach przy nim usiąść i posłuchać opowieści. O entomologii, Śląsku, taternictwie, historii. Był wielkim gawędziarzem, erudytą, wprowadzającym taką przyjemną aurę, że np. na obronach doktoratu osoba czuła się jak na spotkaniu rodzinnym, a "profesorstwo" momentalnie łagodziło rysy twarzy. Pamiętam, jak na seminarium na wieść, że ja też jestem górołaz od razu zaprosił mnie do siebie i oferował mi przekazanie wszystkich numerów "Taternika". Zawsze gdy prosiliśmy Go o wykonanie recenzji, zawsze za darmo, prawie zawsze "na szybko", od razu wyrażał gotowość. Taki był, przyjacielski, bezinteresowny, zawsze mający czas i miejsce w sercu dla innych.
Cześć Jego pamięci!
Cześć Jego pamięci!
- Antek Kwiczala †
- UTM: CA22
Wielka strata dla polskiej entomologii. To był przemiły człowiek. Znałem go od czasu, gdy jeszcze był nauczycielem w liceum w Jastrzębiu, gdzie mieszkał. Razem jeździliśmy na skałki do czeskiego Štramberku. Nawet nie wiedziałem, że miał wypadek, a tak blisko mieszkam...
-
Andrzej J. Woźnica
-
Piotr Kowalski
- Tomasz Mokrzycki
Wielu z nas widziało się z Profesorem na piątkowym spotkaniu. Profesor brał
udział w działalności Coleoptera Poloniae i, jako nestor wśród obecnych,
uroczyście zakończył prace nad digitalizacją Katalogu Fauny Polski. Nie
spodziewałem się Miłoszu usłyszeć tak smutną wiadomość.
Cześć Jego Pamięci
udział w działalności Coleoptera Poloniae i, jako nestor wśród obecnych,
uroczyście zakończył prace nad digitalizacją Katalogu Fauny Polski. Nie
spodziewałem się Miłoszu usłyszeć tak smutną wiadomość.
Cześć Jego Pamięci
- Krzysztof Ulanowski
Był wspaniałym i dla wszystkich życzliwym człowiekiem. Właśnie takim pozostanie na zawsze w mojej pamięci.
- Marek Przewoźny
- Kontakt:
Bardzo smutna wiadomość, tak, wielu z nas widziało się jeszcze w piatek z Profesorem. Na zdjęciu ta chwila, o które wspomina Tomek i jest to zarazem jedno z ostatnich zdjęć Antoniego Kuśki.
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2010:11:26 13:23:43Image taken on:26 listopada 2010, 12:23 - ptFocus length:18.89 mmShutter speed:1/60 SecF-number:f/3.5ISO speed rating:250Camera-model:Canon PowerShot A650 IS
-
ampedus
- UTM: DB94
Każda śmierć jest tragiczna, w szczególności gdy przychodzi niespodziewanie i dotyka bliskiego nam Człowieka. Odszedł bliski nam wszystkim Kolega i Przyjaciel. Brak słów. W mojej, i myślę że nas wszystkich, pamięci pozostanie na zawsze w miłych - bo wyłącznie takie można z Nim wiązać - wspomnieniach.
-
Piotr Celary
Wciąż do mnie to nie dotarło... Pan Profesor był przesympatyczną i życzliwą osobą.
-
Marek Miłkowski
- Been thanked: 2 times
Odszedł wielki człowiek...
Cześć Jego pamięci!
Cześć Jego pamięci!
- Załączniki
-
- Huta Szklana_1.jpg (95.87 KiB) Przejrzano 14958 razy
- Jacek H.
Trudno pogodzić się i zrozumieć tą bezsensowną tragedię.
Entomologia polska, a zwłaszcza nasza, śląska straciła bardzo wiele.
Jacek Hilszczański
Entomologia polska, a zwłaszcza nasza, śląska straciła bardzo wiele.
Jacek Hilszczański
- Jacek Kurzawa
- UTM: DC30
- Specjalność: Cerambycidae
- profil zainteresowan: Muzyka informatyka makrofotografia
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 17 times
- Kontakt:
Łączę wyrazy głębokiego smutku. Śmierć pana Antoniego jest bardzo smutną, złą wiadomością, z którą ciężko się pogodzić.
- Adam Larysz
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Odszedł wspaniały człowiek i wielki entomolog. Potrafił z wielką pasją, barwnie i z kapitalnym poczuciem humoru opowiadać o przyrodzie, owadach...
Łączymy się w bólu z najbliższymi Profesora. Jego śmierć to wielka strata dla entomologii, szczególnie na Jego ukochanym Śląsku. Będzie nam Go bardzo brakować.
Łączymy się w bólu z najbliższymi Profesora. Jego śmierć to wielka strata dla entomologii, szczególnie na Jego ukochanym Śląsku. Będzie nam Go bardzo brakować.
-
Anna
Drodzy koledzy i przyjaciele mojego taty!
Serdecznie dziękuję za ciepłe słowa o moim tacie. Dziękuję również w imieniu mojej mamy, sióstr i całej czwórki wnucząt taty.
Anna Kuśka - Ciba
Serdecznie dziękuję za ciepłe słowa o moim tacie. Dziękuję również w imieniu mojej mamy, sióstr i całej czwórki wnucząt taty.
Anna Kuśka - Ciba
-
żuczek
Re: Odszedł Antoni Kuśka... - księga kondolencyjna
Aż trudno uwierzyć! Dzisiaj pierwszy raz na forum i taka smutna wiadomość. Pan Ąntoni wiele mi pomógł przy oznaczaniu lata temu. Zawsze miałem Go w pamięci jako ciepłego, wspaniałego człowieka który bezinteresownie, zawsze życzliwie pomagał w potrzebie, udzielał rad, zawsze z uśmiechem, zawsze jak Ojciec. I zawsze taki pozostanie w mojej pamięci!