European Moth Night - 6-ta edycja
- Krzysiek Jonko
- Podziękowano: 1 time
- Kontakt:
European Moth Night - 6-ta edycja
Jak co roku chciałbym zaprosić do wzięcia udziału w European Moth Night.
Akcja rozpoczyna się jutro (21 maja) i kończy w poniedziałek (26 maja). Przypominam, że motyli NIE TRZEBA łowić - wystarczy je zaobserwować i zidentyfikować (np. przez FORUM).
Więcej szczegółów znajdziecie jak zwykle na mojej stronie www.lepidoptera.eu
Nawet pojedyncze obserwacje są cenne. Postarajcie się również o zbieranie danych z różnych lokalizacji o ile to możliwe.
Rekordy wprowadzone do systemu Obserwacji automatycznie będą dodane do danych EMN. Postaram się przygotować mały dodatek ułatwiający tworzenie arkuszy wynikowych Excell.
Osoby nie korzystające z Excell-a mogą przesyłać dane w postaci pliku tekstowego.
Jeśli ktoś chce coś dopytać -zapraszam.
Akcja rozpoczyna się jutro (21 maja) i kończy w poniedziałek (26 maja). Przypominam, że motyli NIE TRZEBA łowić - wystarczy je zaobserwować i zidentyfikować (np. przez FORUM).
Więcej szczegółów znajdziecie jak zwykle na mojej stronie www.lepidoptera.eu
Nawet pojedyncze obserwacje są cenne. Postarajcie się również o zbieranie danych z różnych lokalizacji o ile to możliwe.
Rekordy wprowadzone do systemu Obserwacji automatycznie będą dodane do danych EMN. Postaram się przygotować mały dodatek ułatwiający tworzenie arkuszy wynikowych Excell.
Osoby nie korzystające z Excell-a mogą przesyłać dane w postaci pliku tekstowego.
Jeśli ktoś chce coś dopytać -zapraszam.
- Krzysiek Jonko
- Podziękowano: 1 time
- Kontakt:
Akcja kończy się dzisiaj a dla wszystkich uczestników przygotowałem małą niespodziankę: po zalogowaniu możliwe jest automatyczne wygenerowanie pliku EXCEL z danymi nt. akcji.
Pamiętajcie o sprawdzeniu i uzupełnieniu brakujących pól (adres, badanie kopulatorów itp.)
W razie problemów z generowaniem pliku - proszę o kontakt.
Pamiętajcie o sprawdzeniu i uzupełnieniu brakujących pól (adres, badanie kopulatorów itp.)
W razie problemów z generowaniem pliku - proszę o kontakt.