Dobre mam plany? Czy gąsienica będzie miała dobrze??

Kiniuchaaa

Dobre mam plany? Czy gąsienica będzie miała dobrze??

Post autor: Kiniuchaaa »

Witam! Chciałabym (jak będzie ciepła wiosna) hodować jakąś ładną gąsieniczkę. Mam akwarium o wymiarach: 30/15/20 (długość/szerokość/wysokość) Akwarium do góry przykryłabym gazą aby gąsienica nie wyszła. Nie wiem jakie jedzenie, czym wystroić. Jakie podłoże? Myślałam żeby na dno dać ziemię i zasadzić w niej jakieś rośliny (tu pojawia się pytanie jakie?), czy to by nie zaszkodziło?? Chcę aby gąsienica miała dobre warunki, więc pytam się przed czasem =) Jeśli gąsienica zamieniła się w motyla (nei wiem czy by były do tego dobre warunki) to bym go wypuściła na wolność oczywiście! Mam nadzieję, że otrzymam porady. Planowałam mieć w tym akwa wiele innych zwierząt. Jednak skonczylo sie na planowaniu bo zawsze coś nie pasowalo. Teraz chciałabym stworzyć tymczasowy dom dla gąsienicy!:) Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi! :razz:
Przy okazji chciała bym zapytac czy ma ktoś na sprzedaż jakąś gąsienicę, bo teraz chodzę po parkach i ani jednej nie widzialam :sad: :sad:
Awatar użytkownika
Tawulec

Post autor: Tawulec »

Jeszcze za wcześnie na gąsienice w parkach. No- czasem coś się znajdzie ;)
Pokarm zależy od gatunku. Poszukaj za miesiąc- 1,5 miesiąca. Np. na pokrzywach rusałek, czy też łażących po łące niedźwiedziówek. Zidentyfikuj i dopiero wtedy zabieraj się za resztę ;) Wrzuć tutaj zdjęcie- wtedy na pewno ktoś Ci dopomoże.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Antek Kwiczala †
UTM: CA22

Post autor: Antek Kwiczala † »

Może warto skorzystać z tych rad: http://motyle.info/forum/viewtopic.php?t=2147
Kiniuchaaa

Post autor: Kiniuchaaa »

co do tamtego forum, chcialam się na dwóch poradizć:) Poprostu może ktoś ma na sprzedaż :P
Awatar użytkownika
SiejeOwies

Post autor: SiejeOwies »

Za Antkiem...
ODPOWIEDZ