wspomnienie lata

Konto nieaktywne

wspomnienie lata

Post autor: Konto nieaktywne »

z nudów klikałam po YouTube i znalazłem...jakość mierna ale przynajmniej mamy pewność, że to nie studio jak na wielu filmach przyrodniczych.

http://www.youtube.com/watch?v=KhBYTGKx2hs
Awatar użytkownika
Jacek Kurzawa
UTM: DC30
Specjalność: Cerambycidae
profil zainteresowan: Muzyka informatyka makrofotografia
Podziękował(-a): 23 times
Podziękowano: 9 times
Kontakt:

Post autor: Jacek Kurzawa »

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/KhBYTGKx2hs"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/KhBYTGKx2hs" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Obok filmu są dwa linki, jeden to LINK a drugi to link do zagniezdzenia filmu wprost na stronie, co właśnie zrobiłem.
Oglądając film zrelaksowałem się, nareszcie coś miłego :-)
Awatar użytkownika
Antek Kwiczala †
UTM: CA22

Post autor: Antek Kwiczala † »

Dla nieco zaawansowanych w komputerach podam, że przed odtworzeniem, plik jest standardowo ściągany, i zapisywany w folderze Temporary Internet Files, skąd można go przekopiować choćby do "Moich dokumentów". Jego autorzy wprawdzie ukryli rozszerzenie tego pliku, co utrudnia jego normalne otworzenie, ale nietrudno ustalić, że jest to plik .flv .
Awatar użytkownika
alps

Post autor: alps »

To i ja dodam coś od siebie dla rozkoszy oczu. Tegoroczny.

Obrazek
Konto nieaktywne

Post autor: Konto nieaktywne »

.ad. pisze:Obok filmu są dwa linki, jeden to LINK a drugi to link do zagniezdzenia filmu wprost na stronie, co właśnie zrobiłem.
Oglądając film zrelaksowałem się, nareszcie coś miłego :-)
Znam YouTube :-). Zacząłem dokładnie od zagnieżdżania, ale wklejony kod pokazał się w poście tak jak go napisano, czyli zamiast filmiku były znaczniki i inne hieroglify...A filmik miły dla oka :-)

[ Dodano: Pią 14 Wrz, 2007 00:22 ]
Antek Kwiczala pisze:Dla nieco zaawansowanych w komputerach podam, że przed odtworzeniem, plik jest standardowo ściągany, i zapisywany w folderze Temporary Internet Files, skąd można go przekopiować choćby do "Moich dokumentów". Jego autorzy wprawdzie ukryli rozszerzenie tego pliku, co utrudnia jego normalne otworzenie, ale nietrudno ustalić, że jest to plik .flv .
A dla mniej zaawansowanych (albo po prostu lubiących wygodę) polecam wtyczkę do firefoxa o nazwie DownloadHelper , która umożliwia zapisanie na dysku takiego filmiku nawet, jeżeli nie jest on zapisywany na dysku jako całość, tylko jako kilka(dziesiąt) małych, bezużytecznych z punktu eksploratora Windows plików, co jest coraz popularniejsze na także na YouTube.

PS.
W Firefoksie(nie samym IE sieć żyje :wink: ) pliki, o których pisze Antek są w cache, ścieżka:
(C:)\Documents and Settings\(nazwa użytkownika)\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\(nazwa profilu)\Cache
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagadnienia ogólne (motyle)”