mam klopot z identyfikacja tych stworkow.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
mam klopot z identyfikacja tych stworkow.
Od kilku tygodni zaczely pojawiac sie u mnie dziwne chrzaszcze. Maja od 3-5mm.wygladaja podobnie do mrzykow ale maja dluzsze czolka i sa szare -do ciemno brazowych.Wyglada tez do strakowca fasolowego ale ma ciensze czolka . co to jest i jak sie tego pozbyc? 

- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFFocus length:3.54 mmF-number:f/2.6Camera-model:GT-I8190
-
-
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2014:11:17 11:58:14Image taken on:poniedziałek, 17 listopada 2014, 10:58Focus length:3.54 mmShutter speed:1/12.000048000192 SecF-number:f/2.6ISO speed rating:100Camera-model:GT-I8190
- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
Re: mam klopot z identyfikacja tych stworkow.
Czułki.
Tak, to jest jakiś gatunek strąkowca, aczkolwiek ja z tych zdjęć nie podejmę się oznaczenia. Poszukaj w zapasach fasoli czy grochu, wyrzuć i po sprawie.
Tak, to jest jakiś gatunek strąkowca, aczkolwiek ja z tych zdjęć nie podejmę się oznaczenia. Poszukaj w zapasach fasoli czy grochu, wyrzuć i po sprawie.
Dziekuje,wlasnie szukam,w czarnej fasoli nie ma-byc moze worek mam szczelny.Ale szukam w zapasach ,moze tam jakis worek z fasola mam.Jesli znajde to napisze,pozdrawiam
A wiec czarnej fasoli nie chcialy za to w pieknym Jasiu posmakowaly,ale mialam roboty.TE POTWORKI JEDZA NAWET WORKI. folia dla nich niestraszna.Zrobilam zdjecie,ale takie bo lazily i lecialam szybko wywalic je do kosza.Pozabijalam co najmiej200 ,mam nadzieje ,ze te ktore zostaly nie dobiora mi sie do innych rzeczy.
Tak najwyrazniej to strakowce.
Tak najwyrazniej to strakowce.
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2014:11:17 18:30:07Image taken on:poniedziałek, 17 listopada 2014, 17:30Focus length:3.54 mmShutter speed:1/1721.1703958692 SecF-number:f/2.6ISO speed rating:50Camera-model:GT-I8190
-