Teren dość trudny i początek sezonu na owady.

Na początek kilka poglądowych zdjęć w dalszej części owady.

Boże, co ja bym dał, żeby móc się tak potrudzićCARABUS12 pisze:Teren dość trudny....
Cóż teren ciężki ale warto było.J.M. pisze:Boże, co ja bym dał, żeby móc się tak potrudzićCARABUS12 pisze:Teren dość trudny....Mój majowy łikend upłynął prawie cały w deszczu i zimnie...
ByłPrzemek Zięba pisze:E.borealis był?? A co do Czarnogóry wrzucaj Waść fotki...
Przemek z owadów głównie Agapanthia, Phytoecia i jakieś maluchy.Przemek Zięba pisze:Grześku a owady jakieś były??
Jeśli to iglak, to stawiam na Icosium tomentosum.Jacek Kurzawa pisze:Zagadka - czego to może być żerowisko Waszym zdaniem? Moją propozycję przesłałem Carabusowi
Poczekamy jeszcze na innych.Wujek Adam pisze:Jeśli to iglak, to stawiam na Icosium tomentosum.Jacek Kurzawa pisze:Zagadka - czego to może być żerowisko Waszym zdaniem? Moją propozycję przesłałem Carabusowi
Obstawiałbym być może i jakieś Callidiini, np. Semanotus russicus, ale jeśliby to był ten gatunek, to powinien wyjść miesiąc temu (chyba, że jest to opuszczone żerowisko).
... no i też bym się nie zdziwił, gdyby to był żer... Ropalopus clavipes! ;)
Lecz wyjdzie z tego Icosium, jeżeli nie zamarło lub nie jest spasożytowane, i to niebawem. :hi:
Promowane strony:
Dachy. Pokrycia dachowe |
Folia do oczek wodnych |
Opony Bełchatów Wulkanizacja |