Proszę o zidentyfikowanie owada
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
Proszę o zidentyfikowanie owada
Dziennie około 15 przeleci mi pod nosem. Mam w domu jeden niezagospodarowany pokój coś w rodzaju strychu, od jakiegoś miesiąca w jednym z kątów mam całą rodzinę lokatorów. Proszę o rozpoznanie owada, wszelka pomoc związana z usunięciem wszędobylskiego insekta mile widziana 

- Załączniki
-
- pan insekt
- P1020643.JPG (83.52 KiB) Przejrzano 1237 razy
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2012:04:13 19:48:38Image taken on:piątek, 13 kwietnia 2012, 17:48Focus length:4.5 mmShutter speed:1/50 SecF-number:f/3.1ISO speed rating:400Camera-model:DMC-SZ1
- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
Re: Proszę o zidentyfikowanie owada
Trzeba było wykadrować owada i dać większą fotę, bo na tej widać głównie tło. Póki co obstawiałabym jakiegoś kołatka - może Stegobium paniceum, a może któryś z gatunków żyjących w drewnie.
-