Octan butylu
- Marcin Szewczyk
- UTM: DD12
- Specjalność: Cerambycidae
Octan butylu
Chciałbym się zapytać, czy do ztruwaczek zamiast Octanu etylu można uzwać octanu butylu??
Kolega miał mi załatwić octan etyeylu a złatwił mi litr octanu butylu. Nie chcę tego zmarnować, a przy tym boję się go uzywć.
Kolega miał mi załatwić octan etyeylu a złatwił mi litr octanu butylu. Nie chcę tego zmarnować, a przy tym boję się go uzywć.
-
Re: Octan butylu
Pewnie, ze mozna. Tylko on ma preznosc par w 20 st. C ponad 7 razy nizsza niz octan etylu, a ze wlasciwosci narkotyczne zblizone to usypianie moze potrwac dluzej (choc to zalezy od indywidualnej wrazliwosci poszczegolnych gatunkow). Octan etylu jest sporo tanszy, nie ma co kombinowac jak sa sprawdzone techniki.Marcin pisze:Chciałbym się zapytać, czy do ztruwaczek zamiast Octanu etylu można uzwać octanu butylu??
pozdrawiam,
Pawel
- Marcin Szewczyk
- UTM: DD12
- Specjalność: Cerambycidae
Octan butylu
Dzięki za odpowiedź. Czyli mogę uzywać tego octanu. Octanu nie kupiłem, tylko załatwił mi go kolega (za darmo) z Orlenu. Chciałem octan etylu, ale musiał się pomylić i wziął butylu. Pogadam z nim jeszcze, może załatwi mi o. etylu.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.
Marcin
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.
Marcin