Prośba o weryfikację intruzów
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Prośba o weryfikację intruzów
Witam,
Od kilku dni w moim mieszkaniu na ścianach i suficie znajduję coś takiego, jak na obrazku. Jak dotąd znalazłem tego ok 10 sztuk. Te "kokony" mają długość ok 1,5-2 cm, niekiedy się przemieszczają. Mam prośbę o określenie, co to takiego. Z góry dziękuję - pozdrawiam.
Od kilku dni w moim mieszkaniu na ścianach i suficie znajduję coś takiego, jak na obrazku. Jak dotąd znalazłem tego ok 10 sztuk. Te "kokony" mają długość ok 1,5-2 cm, niekiedy się przemieszczają. Mam prośbę o określenie, co to takiego. Z góry dziękuję - pozdrawiam.
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2011:08:10 16:49:28Image taken on:środa, 10 sierpnia 2011, 14:49Focus length:5 mmShutter speed:1/100 SecF-number:f/2.7ISO speed rating:100Camera-model:COOLPIX S5100
Re: Prośba o weryfikację intruzów
Dziękuję za szybką i fachową diagnozę. Jeszcze nigdy nie miałem problemu z molami - mam nadzieję, że nie zadomowią mi się one w mieszkaniu. Pozdrawiam.Aneta pisze:To schronienia gąsienic jakiś moli odzieżowych - np. Tinea pellionella albo Tineola bisselliella.
-