Czy ktos dysponuje tego typu informacjami??
Z góry dziękuję

Poydrawiam
Być może chodzi o długość ssawki, która u Pseudosphinx tetrio może osiągać ponad 20 cm. Jak u większości motyli zdarzają się egzemplarze szczególnie małe lub szczególnie duże, nie jest wykluczone, że największe "szczególnie duże" okazy mogą osiągać ponad 20 cm, szczególnie te hodowane.Pawlik Bernard pisze:Sorry za nieco pozna odpowiedz w tym poscie!Ale ja i tak dalej nie wiem ktory z tych gatunkow jest najwiekszy!Kto ,,kludzi" to cale towarzycho na szpicy!! W kluczach zawisakow Pan Profesor Buszko podaje ze w tej rodzinie sa formy bardzo duze o rozpietosci skrzydel do az 240mm,a Panstwo podaja ledwie 190mm!Wiec co jest grane,nadal jestem z tego zielony!!Pozdrawiam!
Bardzo proszę. Brak czasu nieco ogranicza moją aktywność na forum, do tego ciągłe zaległości z etykietowaniem i układaniem okazów w gablotach... znów wiążę duże nadzieje z okresem zimowym - jak co roku zresztąPawlik Bernard pisze:Panie Grzegorzu,wielkie dzieki za wyjasnienie sprawy ,,najwiekrzego" w tym poscie!Wielkie dzieki!