Jętka (?) do oznaczenia
Jętka (?) do oznaczenia
Dzień dobry,
wczoraj wieczorem takie maleństwo (długość około 1,5 mm) wleciało mi do mieszkania. Nie wiem, czy dobrze widać to na zdjęciu, ale na końcu odwłoka miało 3 szczecinki.
Zakładam, że to jakaś jętka (mieszkam niedaleko rzeki i kanałów, Berlin-Spandau), ale czy prawidłowo? Udało mi się zrobić tylko kilka zdjęć telefonem i nie porażają one jakością - o oznaczeniu gatunku nie marzę, ale może chociaż podrząd?
wczoraj wieczorem takie maleństwo (długość około 1,5 mm) wleciało mi do mieszkania. Nie wiem, czy dobrze widać to na zdjęciu, ale na końcu odwłoka miało 3 szczecinki.
Zakładam, że to jakaś jętka (mieszkam niedaleko rzeki i kanałów, Berlin-Spandau), ale czy prawidłowo? Udało mi się zrobić tylko kilka zdjęć telefonem i nie porażają one jakością - o oznaczeniu gatunku nie marzę, ale może chociaż podrząd?
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2024:05:26 22:18:49Image taken on:niedziela, 26 maja 2024, 20:18Focus length:3.99 mmShutter speed:1/60 SecF-number:f/1.8ISO speed rating:160Camera-model:IPhone SE (2nd Generation)
- IMG_1863.jpg (89.49 KiB) Przejrzano 916 razy
- IMG_1866.jpg (64.82 KiB) Przejrzano 916 razy
- Tomasz Krepski
- UTM: VV71
-