Cześć !
Mieszkam w bloku na 4tym piętrze.
Po ostatnich ulewach (tak mi się wydaję, że wcześniej tego nie widziałem) na balkonie i blisko balkonu na podłodze zaczęły pojawiać się małe czarne kropki.
Z góry wyglądają jak pogubione ziarenka czarnuszki albo jakieś robaki, ale po zbliżeniu wygląda to jak jajka z których coś się może wykluć, jest czarne i ma naparstkową strukture,
do tego ze środka wychodzi taka jakby biała pajęczyna, gąbka, trochę jakby już coś się z tego wykluło.
Rozmiar: 1.2 mm
Dodam, że moimi lokalnymi sąsiadami są również mrówki i gryzki, raczej tylko przy i na balkonie a moje jedyne zwierze domowe to Kot i nigdy wcześniej czegoś takiego nie zaobserwowałem.
Pozdrawiam.
Identyfikacja czarnych kulek
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Identyfikacja czarnych kulek
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2020:06:15 12:17:17Image taken on:poniedziałek, 15 czerwca 2020, 10:17Focus length:55 mmShutter speed:1/30 SecF-number:f/10ISO speed rating:6400Camera-model:Canon EOS 550D
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2020:06:15 12:20:12Image taken on:poniedziałek, 15 czerwca 2020, 10:20Focus length:55 mmShutter speed:1/40 SecF-number:f/10ISO speed rating:6400Camera-model:Canon EOS 550D
- jajo-2.jpg (258.49 KiB) Przejrzano 1583 razy
-