Będę wdzięczny za potwierdzenie niektórych i oznaczenie reszty

Jeden motyl z Polski.
PS. Pytanie do obecnych. Fotka tego motyla jest z rolewisk Bzury koło Wyszogrodu po drugiej stronie Wisły. Są to obrzeża kampinosu ale teren super ciekawy, pastwiska, murawy kserotermiczne i łąki. Bzura to piękna i czysta rzeka, pełna szczeżuj. Jak wracam do Polski to zawsze tam chodzę. Parę lat temu, siedząc nad Bzurą (piaszczyste brzegi) zauważyłem dziwnego pająka, który z wyglądu przypominał mi ptasznika czerwonokolanowego. Tzn, masywnie zbudowany, czerwone elementy ubarwienia. Wtedy nie wiedziałem co to ale nie udało mi się go złapać ani sfotografować. Na studiach zapytałem jednego profesora UMK, który siedzi w pająkach co to mogło być. Jedyne co mu przyszło na myśl to poskocz krasny. No i z tego co patrzę na zdjęcia w necie to ewidentnie był ten pająk. Nie ma opcji o pomyłce. Czy ktoś wie o stanowisku poskoczy w tych okolicach? Czytałem że żyją w koloniach a to ewidentnie był samotny pająk. Nie wiem ile tu jest osób zainteresowanych roślinami ale w tych samych okolicach są stanowiska salwinii pływającej i nadwodnika (elatine).