Generalnie pająkami się nie interesuję, ale zdziwiło mnie to jak on się rusza. Mianowicie potrafi chodzić w bok, do tyłu i tak jakby skakać
Co to za pająk?
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
- konrad
- UTM: DC47
- Podziękował(-a): 6 times
- Podziękowano: 7 times
Co to za pająk?
Wikcinek, woj. mazowieckie, 14.09.2016
Generalnie pająkami się nie interesuję, ale zdziwiło mnie to jak on się rusza. Mianowicie potrafi chodzić w bok, do tyłu i tak jakby skakać
- Brachytron
- Specjalność: Acu, Odo
- profil zainteresowan: Jacek Wendzonka
- Kontakt:
-
- UTM: FB 17
- Specjalność: Araneae_Opiliones
Re: Co to za pająk?
Jak chodził w bok to "bokochód"; a jak w tył to "cofnik" a jeśli tylko jakby skakał to "poskocz" a nie skakun;-).
Skakun to jest, ale za Chiny Ludowe po tej ciemnej plamie się nie da wiele orzec.
Proporcje ciała i odnóży wskazują na rodzaj Marpissa.
Może M. muscosa, do denndrofilny gatunek, czasem wchodzący do mieszkań z okolicznych drzew.
Chyba że przywlokłeś jakiegoś "egzota"...
Skakun to jest, ale za Chiny Ludowe po tej ciemnej plamie się nie da wiele orzec.
Proporcje ciała i odnóży wskazują na rodzaj Marpissa.
Może M. muscosa, do denndrofilny gatunek, czasem wchodzący do mieszkań z okolicznych drzew.
Chyba że przywlokłeś jakiegoś "egzota"...
-