Zielona gąsieniczka.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Zielona gąsieniczka.
Witam
W dniu 01.04.2015 roku podczas usuwania powalonych drzew z sadu znalazłam taką zieloną gąsieniczkę. Czy ktoś wie co to za gąsieniczka.?? Znaleziona została w śliwie złamanej przez wiatr. Miejscowość Kotowice znajduję się na Dolnym Śląsku.
W dniu 01.04.2015 roku podczas usuwania powalonych drzew z sadu znalazłam taką zieloną gąsieniczkę. Czy ktoś wie co to za gąsieniczka.?? Znaleziona została w śliwie złamanej przez wiatr. Miejscowość Kotowice znajduję się na Dolnym Śląsku.
- Załączniki
- 027.jpeg (80.76 KiB) Przejrzano 3892 razy
-
- UTM: WV00
- Specjalność: Lepidoptera
Re: Zielona gąsieniczka.
Cztery wątki niżej miałem - jak mi się zdaje - taką samą. Krokiewka lękwica (Phlogophora meticulosa). U Ciebie na zdjęciu mało jej widać, ale jeśli była podobnej wielkości to pewnie to ona.