Rozpinadła
-
Rozpinadła
Witam
Zastanawiam się właśnie nad kupnem drewnianych rozpinadeł, dotychczas stosowałem te wykonane ze storeduru.
Przeglądając różne strony natknołem się na coś takiego :
http://www.entergroup.pl/sklep/entomologia-c-48.html
Rozpinadła do samodzielnego sklejenia, w atrakcyjnej cenie.Co o tym sądzicie?
Zauważyłem równiez że większość oferowanych rozpinadeł wykonanych jest z drewna lipowego które jest miękkie ale ma podobną twardość do sosny i o wiele większą niż np. wierzba czy balsa. I czy ktoś używa rozpinadeł z drewna Ayous.
Co polecacie,lepiej kupić czy zrobić własnoręcznie? Macie może jakieś inne ciekawe strony z rozpinadłami poza oczywiście( Paradox, Artinsect, Insects-Shop ) z których ofertami się juz zapoznałem.
Pozdrawiam
Karol
Zastanawiam się właśnie nad kupnem drewnianych rozpinadeł, dotychczas stosowałem te wykonane ze storeduru.
Przeglądając różne strony natknołem się na coś takiego :
http://www.entergroup.pl/sklep/entomologia-c-48.html
Rozpinadła do samodzielnego sklejenia, w atrakcyjnej cenie.Co o tym sądzicie?
Zauważyłem równiez że większość oferowanych rozpinadeł wykonanych jest z drewna lipowego które jest miękkie ale ma podobną twardość do sosny i o wiele większą niż np. wierzba czy balsa. I czy ktoś używa rozpinadeł z drewna Ayous.
Co polecacie,lepiej kupić czy zrobić własnoręcznie? Macie może jakieś inne ciekawe strony z rozpinadłami poza oczywiście( Paradox, Artinsect, Insects-Shop ) z których ofertami się juz zapoznałem.
Pozdrawiam
Karol
- Rafał Lipski
- UTM: FB08
- Kontakt:
Re: Rozpinadła
Jeżeli rozpinadła, to tylko kryte balsą. Ja swoje stare lipowe wykleiłem balsą 5 mm i mam spokój, szpilki idealnie wchodzą. Po użyciu lekko przeszlifować papierem ściernym 600-800. Te z linka do samodzielnego złożenia są idealne. Z oferty Paradoxa i od Krzysztofa Fiołka są bardzo dobre, na nich się wzorowałem przy produkcji własnych. Do dziennych i nocnych zrobiłem sam rozpinadła ok 20 szt. różnych rozmiarów w kilka dni, bo chciałem mieć balsowe
,z perspektywy czasu uważam, że było warto. Jeżeli masz czas, narzędzia i materiały, lubisz majsterkować, możesz zrobić sam...

- Grzegorz Banasiak
- UTM: DC45
- Podziękował(-a): 7 times
- Podziękowano: 4 times
- Kontakt:
Re: Rozpinadła
Stoliki rozpinadeł są robione z balsy.
Gdyby ktoś chciał zamawiać to proszę się wstrzymać, mamy totalny "Sajgon" z robotą i nie jesteśmy w stanie teraz realizować zamówień. Dopiero po Nowym Roku.
W kolejce jest jeszcze trochę niezrealizowanych zamówień, które też muszą zaczekać.
Gdyby ktoś chciał zamawiać to proszę się wstrzymać, mamy totalny "Sajgon" z robotą i nie jesteśmy w stanie teraz realizować zamówień. Dopiero po Nowym Roku.
W kolejce jest jeszcze trochę niezrealizowanych zamówień, które też muszą zaczekać.
-