Sprzątanie Świata - Polska 2010

Awatar użytkownika
Przemek K

Sprzątanie Świata - Polska 2010

Post autor: Przemek K »

Szanowni Forumowicze,

Wielkimi krokami zbliża się 17 edycja akcji "Sprzątanie świata - Polska" organizowanej przez Fundację Nasza Ziemia i Fundację "Sprzątanie Świata - Polska". W tym roku weekend sprzątania przypada na 17-19 września, a hasłem przewodnim akcji jest „Chrońmy bioróżnorodność – segregujmy odpady”. Plakat promujący tegoroczną akcję zaprojektował znany artysta – Andrzej Pągowski.
Szczegółowe kalendarium działań:
http://www.naszaziemia.pl/v3/aktualnosc ... a&id=14880
Serdecznie zapraszam do udziału :D

Pozdrawiam
Przemek
Monia
Kontakt:

Re: Sprzątanie Świata - Polska 2010

Post autor: Monia »

Ja juz od 10 lat sprzatam i nie tylko w ten dzień ale cały rok.A zaczęło sie jak wzięłam sobie psiaka do domu.Pewnego dnia pogonił kota i wpadł w kupę szkła,którą działkowicze sobie uzbierali,oczywiscie komuś pod płotem a nie na swoich działkach :evil: Od tego czasu sprzatam wszystkie butelki,puszki-sprzedaje mam na słonecznik dla ptaków na zimę,papierki bo jak zauwazyliście w innym watku sporo owadów i gryzoni ląduje w puszkach,czy nawet foliach po papierosach.Straz miejska pewnie ma mnie juz dość bo często dostaja fotki z wysypiskami i nie zabezpieczonymi rurami,dołami gdzie może wpaść zwierze lub nawet człowiek:).
Swego czasu należałam do organizacji ekologicznej takiej małej ale sprzatalismy tylko ich teren a swój i tak musiałam sama bo była w innej gminie.Teraz załozyli stwoarzyszenie.
Sprzatam głównie dlatego by mój psiak sobie krzywdy nie zrobił no i by było mi miło spacerować z nim po leise,polach.a i zbieram jeszcze wiosna i jesienia sznurki zostawione przez rolników.
Awatar użytkownika
Przemek K

Post autor: Przemek K »

Monia pisze:Ja juz od 10 lat sprzatam i nie tylko w ten dzień ale cały rok.
I oto chodzi Pani Moniko :D
W myśl zasady "myśl globalnie - działaj lokalnie"

Pozdrawiam
Przemek
Awatar użytkownika
Grzegorz G

Post autor: Grzegorz G »

Sprzątać sobie można, a ludzi się nie zmieni, dalej śmieci będą wywozić. Posprzątaliśmy kiedyś z bratem naszą miejscówkę pod pewnym głogiem, znalazło się tam wszystko, styropian, wiadra po farbie, słoiki, pół samochodu, jakieś sztuczne futra i nie wiem co jeszcze. Po roku znów to samo :evil:
Awatar użytkownika
Tomasz G.

Post autor: Tomasz G. »

Myślę, że zmiany w społeczeństwie nastąpią. Problem w tym, że to raczej bardzo długotrwały proces...
ODPOWIEDZ

Wróć do „*** HYDEPARK ***”