Proszę o naprowadzenie do oznaczenia
Proszę o naprowadzenie do oznaczenia
Czy to może być Pentatoma rufipes?
Sfotografowany przy okazji obserwacji ważek w Hermanowie.
Niestety zdjęcie robione w czasie burzy i deszczu. Pluskwiak nie siedział na drzewie lecz parędziesiąt centymetrów od brzegu na liściu rośliny wodnej przypominającej liście chrzanu. W pobliżu jednak rośnie duży dąb. Próbowałam sama coś dopasować, ale błądzę pomiędzy trzema i żaden do końca mi nie pasuje więc bardzo proszę o pomoc.
Sfotografowany przy okazji obserwacji ważek w Hermanowie.
Niestety zdjęcie robione w czasie burzy i deszczu. Pluskwiak nie siedział na drzewie lecz parędziesiąt centymetrów od brzegu na liściu rośliny wodnej przypominającej liście chrzanu. W pobliżu jednak rośnie duży dąb. Próbowałam sama coś dopasować, ale błądzę pomiędzy trzema i żaden do końca mi nie pasuje więc bardzo proszę o pomoc.
- Załączniki
-
_8191047pk.jpg (138.51 KiB) Przejrzano 1060 razy-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2010:08:19 07:22:43Image taken on:19 sierpnia 2010, 05:22 - czwFocus length:150 mmShutter speed:1/100 SecF-number:f/5.6ISO speed rating:400Camera-model:E-3
Re: Proszę o naprowadzenie do oznaczenia
No i jak zwykle jesteś najszybsza i niezastąpiona. nawet nie wiesz jak się cieszę, ze mi się udało wybrać spośród trzech. Dzięki wielkie za pomoc.Aneta pisze:Prawidłowo.
-