problem ze szkodnikami drewna
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
problem ze szkodnikami drewna
Od pewnego czasu mam problem ze szkodnikami drewna. W belkach na poddaszu domu widoczne są otwory, wokół których jest dużo mączki. Dochodzą z nich również dźwięki jakby stukanie.
Czy ktoś może mi pomóc? Co mam zrobić w tej sytuacji?
Czy ktoś może mi pomóc? Co mam zrobić w tej sytuacji?
- Miłosz Mazur
- UTM: CA08
- Poprzedni(e) login(y): Curculio
- Specjalność: Curculionoidea
- profil zainteresowan: Muzyka metalowa, fantastyka, gry planszowe
- Podziękował(-a): 1 time
- Kontakt:
- Miłosz Mazur
- UTM: CA08
- Poprzedni(e) login(y): Curculio
- Specjalność: Curculionoidea
- profil zainteresowan: Muzyka metalowa, fantastyka, gry planszowe
- Podziękował(-a): 1 time
- Kontakt:
Kiedyś mój nauczyciel zalecał...ugotowanie. Mawiał że w przypadku takowym należy wybrać sobie najbardziej gorący dzień w roku a następnie napalić w piecach, kominkach, grzejnikach, domowych ogniskach i gdzie tylko się da i trzymać taką saunę w chałupie aż się robactwo w sobie nie zagotuje...nigdy nie wiedziałem czy ta metoda to taki żart czy też coś w nie jest 

to nie żart znaczy
nie do końca, spuszczela pospolitego zwalczało się gorącym powietrzem w uszczelnionych i izolowanych domach za pomocą pieców Douba w Danii. Radze spróbować impregnatów np. Boramon albo inne z borem lub czwartorzędowymi związkami amoniowymi czy cokolwiek tam teraz można kupić na rynku, albo skontaktować się z jakąś firmą wykonującą gazowanie fosforowodorem.