Nowe autorskie opracowanie Paziowatych świata
Nowe autorskie opracowanie Paziowatych świata
Mam przyjemność zapowiedzieć wydanie nowej książki obejmującej pazie świata. Format ten sam, który był użyty do Atlasu motyli dziennych z zeszłego roku. Zestaw gatunków o wiele ciekawszy, niż w opracowaniu Smarta (jeśli chodzi o pazie). Motyle zebrane przez autorów oraz wypożyczone do zdjęć z muzeów. Wydanie tej książki może być możliwe na przełomie roku 2009/2010. Opisy do poszczególnych gatunków krótkie, zwięzłe aczkolwiek konkretne.
Prace zaawansowane na etapie prawie już kompletu zdjęć.
Poniżej prezentuję okładkę.
Prace zaawansowane na etapie prawie już kompletu zdjęć.
Poniżej prezentuję okładkę.
Działaj, Januszu, działaj. Nawet jak człek nie robi nic z takimi motylami, to książkę warto mieć, bo to miodek na serce skołatane leje i jakoś tak człekowi miło się robi. Kózkarze, żukarze i inna Braci - tylko brać przykład z Janusza. Wstyd, że brak takich publikacji o kozach, żukach i innej gawiedzi tęgopokrywej
Działaj, Janusz, działaj !!

- Antek Kwiczala †
- UTM: CA22
- Jarosław Bury
- Kontakt:
- Witek Płachta
Co do zdjęć z natury, to nie może publikacja tego pokroju u nas w kraju się nie ukazać. Rozmawialiśmy również o tym i stawiamy w dużym stopniu na wspaniałe fotografie Jarka Burego i jego chęć współpracy m.in.
Jarku, musisz coś z robić z tą znakomitą bazą zdjęć w końcu. Jeśli to się wydrukuje to pozostanie na wieki. Zdjęcia umieszczane tutaj kiedyś znikną. A Twoją wiedzę też trzeba utrwalić.
Jarku, musisz coś z robić z tą znakomitą bazą zdjęć w końcu. Jeśli to się wydrukuje to pozostanie na wieki. Zdjęcia umieszczane tutaj kiedyś znikną. A Twoją wiedzę też trzeba utrwalić.
- Jarosław Bury
- Kontakt:
Dokładnie tak coś, cudownego i świetna nareszcie polska inicjatywa w egzotycznym temacie.Jon - seria publikacji zapowiada się wspaniale - oczywiście zakupię każdą pozycję jaka się w niej ukaże!
Jon gratuluje szykuje się kolejny bestseller !! i Od razu mówię że kupię!!
Ile stron obejmą tablice kolorowe? i Całość ksiązki ile będzie mieć str?
.....mam, jak to się mówi "pod ręką" pewne książki. I nie jest to wcale przy biurku, przy którym obracam gablotami i preparuję robale. To po prostu w pobliżu fotela na przeciw telewizorni, gdzie żłopię kawę lub piwo. Są to książki które odrywają mnie od pojebaństwa codzienności, od durnot obrzyganych, którymi zarzuca mnie co rusz to Wierchuszka Scholaryzacji naszego dziwnego kraju (w tym miejscu należy nadmienić że aż żyły mi wyszły, aby się powstrzymać od jakże niepatriotycznych słowotoków). Książki te przenoszą mnie, niczym dobry, dawno nie jarany skręt, w inny świat, miły, cichy, szumiący łąkami. To motyle dzienne Profa J. Buszko i naszego Janusza, to Tolman ze swą Europą i Smart z dziwnym światem m.in. tropików. Muszę przy tej okazji powtórzyć się z mego poprzedniego postu - chrząszcze leżą i kwiczą. Kózki, jakże kochane przez wszystkich (niczym ostatnio golf w Polsce), żuki mające ogroooomne rzesze wielbicieli i od cholery inszego tałatajstwa. Pazie Janusza i Krzysztofa będą TĄ (
- tu szyderczy uśmiech do jednego z mych sympatycznych kolegów, On już wie do kogo) książką, która to na pewno będzie leżeć przy mym piwnym fotelu. Trzymam kciuki i ją zamawiam już dziś.
Mazep

Mazep