1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Jak zwykle i jak w każdym poście masz problem z oznaczaniem wszystkiego co sfotografujesz, nic tak nie poprawia humoru jak wrzucić codziennie 50 fotek wszystkiego co wpadnie pod obiektyw bez wysiłku intelektualnego ze swojej strony, nawet bez próby oznaczenia z Twojej strony.joltom pisze:I tym razem mam problem z ich oznaczeniem.
Zajrzałem, myślę, że Przemek ma trochę racji z tym systematycznym bałaganemjoltom pisze:Proszę zajrzeć na moją stronę
tu Przemek ma rację:Przemek Zięba pisze:Tomku nie o to chodzi że zawracasz głowę, tylko o fakt że wrzucanie fotek na zasadzie ,,mam problem" bo nie chce mi się sięgać do książki to nie jest fajne. Może gdybys ograniczył się do danego rzędu owadów byłoby fajnie. Jako przyrodnik musisz się skoncentrowac na jakiejś grupie systematycznej, tak ja to rozumiem. Dodoatkowo jak zapewne wiesz wiele gatunków nie da się oznaczyć na podstawie zdjęć jakie wykonujesz bo pewne cechy kluczowe przy tej jakości zdjęć sa nieczytelne.
Też tak bym go oznaczyła.Bartek Pacuk pisze:Anthrenus fuscus=Dermestes sp. (laniarius?)
Oczywiście, nie przyjrzałem się z rozpęduAneta pisze:Nicrophorus humator - ujecie niefortunne, ale nijak nie wygląda mi na Nicrophorusa, tylko na Necrodes littoralis
Kurde, byłem prawie pewien, że Ch. varians, ale teraz już widzę, gdzie tkwi różnicaAneta pisze:Lochmaea caprea - Chrysolina polita
Promowane strony:
Dachy. Pokrycia dachowe |
Folia do oczek wodnych |
Opony Bełchatów Wulkanizacja |