Zajebioza ten Lądyn
Tak, mam tę ksionszkie . Potężna ilość rysunków motyli dziennych z całego świata. Jasne, że nie jest to całość, ale jest to solidna porcja świata motylowego całego globu. Jak człeka w zimie przydusi jasna cholera obrzygana zgniłym śniegiem, to przy kawie czy piwie można oko pocieszyć i pobujać w obłokach.
Mazep
ps - widzę Robert, żeś oglądał "Misia", boć to chyba stamtąd ten Lądek Zdrój o ile mnie geriatryczny umysł mnie zawodzi
Książka zawiera 170 stron dobrej jakości tablic z motylami egzotycznymi i 110 stron również bogato ilustrowanego tekstu, obejmującego takie tematy, jak ekologia, genetyka, mimikra, czy hodowla motyli. Na podkreślenie zasługuje fakt, że konsultację naukową i tłumaczenie zawdzięczamy prof. Buszce, co gwarantuje merytorycznie wysoką jakość tej pracy.
Mam ją od wielu lat, praktycznie jedyne moje źródło z motylami egzotycznymi. Obszerny ogólny wstęp, parę ładnych zdjęć odmian barwnych, hybryd itp. Opisy poszczególnych rodzin takie w skrócie no i kuuupa zdjęć. Naszych krajowych niewiele.