Może na zdjęciu tego nie widać ,ale odwłok jest biały, bo jest pokryty białymi włoskamijaho pisze:powinna się jeszcze wybarwić, świeża jest jeszcze (charakterystyczna biała barwa odwłoka)
Nie ma problemu Przemku mam już trzy poczwarki i kilkanaście gąsienic w hodowliPrzemek Zięba pisze:jakby wylazła jeszcze jedna i się nie wybarwiła to ja się piszę!!
wybarwione imago rzemlika plamistego ma odwłok pokryty pięknymi żółtymi włoskami. Twoja Saperda jest świeżo po przepoczwarzeniu i stąd biała barwa odwłokaRafał Celadyn pisze:Może na zdjęciu tego nie widać ,ale odwłok jest biały, bo jest pokryty białymi włoskami
o larwy do hodowli Ci chodzi?Rafał Celadyn pisze:mam już trzy poczwarki i kilkanaście gąsienic w hodowli
Skoro tak, to sorry za zamieszanieJacek Kurzawa pisze:Poczekajmy jeszcze kilka dni. Wybarwi sie na "kolorowo".
Niekoniecznie musi zmienić zabarwienie tomentu - może pozostac szary. Zdarza się to stosunkowo rzadko ale jesli założymy, że S. scalaris jest najczęstszym gatunkiem w rodzaju (lub jednym z najczęstszych) to spotkanie szarych osobników nie jest czyms wyjątkowymRafał Celadyn pisze:S.scalaris,czekałem ,aż się wybarwi na żółto, ale się nie doczekałem
Marek Miłkowski pisze:Niekoniecznie musi zmienić zabarwienie tomentu - może pozostac szary
I tym podsumowaniem chyba zakończymy dywagacjeRafał Cieślak pisze:Nawet po przetrzymaniu ich przez kilka dni barwy nie uległy zmianie
No i dochowałem się trzech (na razieivoš pisze:Treba ho dochovat a zbarvi se pekne do zluta.