Literatura

Awatar użytkownika
Dominika+Jurek Radwańscy
Specjalność: Collembola
Podziękował(-a): 5 times
Podziękowano: 7 times

Literatura

Post autor: Dominika+Jurek Radwańscy »

Mam trochę literatury dot. Carabidae w pdf. Zostało jeszcze trochę tego od obrony pracy mgr. Trochę z różnych powodów przybyło później. Nie jest tego dużo ale może komuś się przyda:

Cryan 2001 Evaluation of Relationships within the Endemic Hawaiian Platynini (Coleoptera; Carabidae) Based on Molecular and Morphological Evidence,

Curčic 2008 Two new endemic species of the genus Omphreus (Carabidae; Coleoptera) from Montenegro

Drees 2008 Microsatellites and allozymes as the genetic memory of habitat fragmentation and defragmentation in populations of the ground beetle Carabus auronitens (Col., Carabidae)

GALIAN 1999 Phylogenetic relationships in West Mediterranean Scaritina [Coleoptera] Carabidae inferred from mitochondrial COI sequences and karyotype analysis

Gobbi 2008 Biodiversity of ground beetles (Coleoptera; Carabidae) in different habitats of the Italian Po lowland

GRANDCHAMP 2002 The effects of trampling on assemblages of ground beetles (Coleoptera, Carabidae) in urban forests in Helsinki, Finland

Liebherr 2008 Taxonomic revision of Mecyclothorax Sharp (Coleoptera, Carabidae) of Hawaii Island: abundant genitalic variation in a nascent island radiation

MOORE 1995 Two Remarkable New Genera and Species of Troglobitic Carabidae (Coleoptera) from Nullarbor Caves

NIEMELA 1999 Dynamics of local expansion by an introduced species; Pterostichus melanarius III. (Coleoptera, Carabidae) in Alberta, Canada

Niemela 2002 Carabid beetle assemblages (Coleoptera, Carabidae) across urban-rural gradients: an international comparison

Noonan 1999 GIS analysis of the biogeography of beetles of the subgenus Anisodactylus (Insecta: Coleoptera; Carabidae; genus Anisodactylus)

Osawa 1999 Evolution of the Carabid Graund Beetle

Rainio 2003 Ground beetles (Coleoptera; Carabidae) as bioindicators

Ribera 1999 Morphological diversity of ground beetles (Coleoptera; Carabidae) in Scottish agricultural land

Ribera 2005 Phylogenetic relationships of Dalyat mirabilis Mateu, 2002, with a revised molecular phylogeny of ground beetles (Coleoptera, Carabidae)

SASAKAWA 2008 A new record, sperm bundle morphology and preli
minary data on the breeding type of the ground beetle Jujiroa estriata Sasakawa (Coleoptera; Carabidae; Platynini)

Sota 2000 Consequences of hybridization between Ohomopterus insulicola and O. arrowianus (Coleoptera, Carabidae) in a segmented river basin; parallel formation of hybrid swarms

SOTA 2004 Phylogeny and life-history evolution in Carabus (subtribe Carabina, Coleoptera, Carabidae) based on sequences of two nuclear genes

Terada 2005 A new species of the genus Laboulbenia (Laboulbeniales) on Ophionea indica (Coleoptera, Carabidae, Odacanthini) from Taiwan

Zhi-Hui Su 2004 Phylogeny and evolution of Digitulati ground beetles (Coleoptera, Carabidae) inferred from mitochondrial ND5 gene sequences

No i oczywiście :lol: :cool:

Radwański J.M., Skalski T. (2007) Czynniki środowiskowe wpływające na zróżnicowanie populacji gatunków z chronionego rodzaju Carbus w krajobrazie górskim [w:] Ochrona przyrody w pracach młodych naukowców, red. Leszek Kucharski i Dominik Kopeć, Wyd. Uniw. Łódzkiego, Łódź, pp. 39-50
Awatar użytkownika
Jarosław Bury
Kontakt:

Post autor: Jarosław Bury »

Piszę się na wszystkie - ale jak to przesłać?
Awatar użytkownika
Dominika+Jurek Radwańscy

Zróbmy tak, jak ktoś chce wszystkie albo tak 70% (to i tak dostanie wszystkie) to niech da znać w przeciągu powiedzmy tygodnia, wyślę wtedy do wszystkich naraz (będą to 2-3 maila) i tak będzie chyba najłatwiej.
Awatar użytkownika
Mattitjah

Post autor: Mattitjah »

Duża część z tego jest dostępna w Internecie. Wystarczy wpisać w przeglądarce pdf i tytuł publikacji.
Awatar użytkownika
Jarosław Bury
Kontakt:

Post autor: Jarosław Bury »

To jest oczywiste - ale... skoro ktoś proponuje pakiet w całości to żal nie skorzystać :wink:
Z ciekawością przejrzę te prace...
Awatar użytkownika
Dominika+Jurek Radwańscy

Sprawdziłem pierwsze 6 i są dostępne tylko abstracty. Nie wiem, może coś źle wpisuję
Awatar użytkownika
M. Stachowiak

Post autor: M. Stachowiak »

Część z tych pozycji dostępna jest w pełnej wersji tylko z kont uczelnianych (ale pod warunkiem, że uczelnie mają wykupiony dostęp do baz pełnotekstowych).
Awatar użytkownika
Mattitjah

Post autor: Mattitjah »

Nie wszystkie są, ale kilka znalazłem. Tych pierwszych 3 rzeczywiście nie ma, ale 4, 5 i 6 są dostępne :).
Rzeczywiście może mam sporo dostępnych publikacji, bo korzystam z Internetu w DS UŁ.
graż

Post autor: graż »

Dominika+Jurek Radwańscy, jeśli jeszcze można :) to ja również bardzo chętnie skorzystam z tych PDF
Bartek Pacuk
Podziękował(-a): 3 times
Podziękowano: 1 time

Post autor: Bartek Pacuk »

Ja z kolei, jeśli można, poprosiłbym nie wszystkie (część mam, a część znalazłem), a tylko 3 z wymienionych pozycji:

GRANDCHAMP 2002 The effects of trampling on assemblages of ground beetles (Coleoptera, Carabidae) in urban forests in Helsinki, Finland

Osawa 1999 Evolution of the Carabid Graund Beetle

Radwański J.M., Skalski T. (2007) Czynniki środowiskowe wpływające na zróżnicowanie populacji gatunków z chronionego rodzaju Carbus w krajobrazie górskim [w:] Ochrona przyrody w pracach młodych naukowców, red. Leszek Kucharski i Dominik Kopeć, Wyd. Uniw. Łódzkiego, Łódź, pp. 39-50

Z góry dziękuję i pozdrawiam :smile:

Bartek
Wisnia4don

Post autor: Wisnia4don »

Artykuły nadal aktualne? Bo bym się na nie pisał, wszystkie jeśli byłaby taka możliwość. Z góry dzięki.
Awatar użytkownika
Dominika+Jurek Radwańscy

Mogę wysłać, tylko nie wiem gdzie :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Carabidae (Biegaczowate)”