co to za owad

Owady żyjące w mieszkaniach czyli "coś mi chodzi po domu". Owady synantropijne.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.

Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
ODPOWIEDZ
wewior

co to za owad

Post autor: wewior »

temat jak widzialem na forum dosyc popularny, ale nie mam kogo innego zapytac, w moim domu od jakichs 2 tygodni co chwile widac takie owady jak na zdjeciu... latajace o dlugosci ciala ok 1 cm, myslalem ze to moze mol ale pewny nie jestem, chcialbym wiedziec skad sie mogly wziasc i jak z nimi walczyc...
od jakiegos czasu tez mam wysyp w domu muszek owocowej i mimo tego ze wszelkie jedzenie i owoce nie pozostaja bez przykrycia to jest ich pelno, tez nie wiem jak z tym walczyc ale to juz kolejna sprawa...
Załączniki
jaki to robal?
jaki to robal?
Przejrzano 4280 razy
Witas

Post autor: Witas »

Polecam lekturę :mrgreen:
I powodzenia :mrgreen:
Zadanie jest z dwoma gwiazdkami i bez odpowiedzi na końcu :twisted:

viewtopic.php?p=40642&highlight=#40642
wewior

dzieki, tego sie wlasnie balem... co jakis czas mamy problem z tymi robalami w produktach spozywczych... sukcesywnie usuwamy takie produkty
Witas

Jak to kiedyś ktoś napisał "napalm" :lol: :lol: :lol: i po zawodach :shock:
wewior

taa... zauwazylem wlasnie ze napalm to dosyc czesto polecany na tym forum srodek przeciw owadom ;-) na chwile obecna mysle jednak ze rozpoczne od bardziej ekologicznych metod ;-)
Witas

Z bardziej ekologicznych metod? W tym przypadku takich nie ma. Ciągłe sprzątanie nic nie daje. Trzeba się do tego przyzwyczaić. A ekologiczny to jest to pokarm dla rybek. :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Domowe robaczki.”