saproksyliczne
saproksyliczne
mam swego rodzaju problem, podobno były robione jakieś badania w puszczy augustowskiej i piskiej a nie mogę nigdzie do nich dojść, interesowałby mnie wykaz chrząszczy zanotowanych na tym terenie,jeżeli ktoś mógłby pomóc byłbym wdzięczny
- Miłosz Mazur
- UTM: CA08
- Poprzedni(e) login(y): Curculio
- Specjalność: Curculionoidea
- profil zainteresowan: Muzyka metalowa, fantastyka, gry planszowe
- Podziękował(-a): 1 time
- Kontakt:
-
- Kontakt:
z Puszczy Piskiej opublikowane (dotychczas) zostały prace przeprowadzane przez SGGW. SKŁODOWSKI J. (red.). Monitoring zooindykacyjny pohuraganowych zniszczeń ekosystemów leśnych Puszczy Piskiej. Warsaw Agricultural University Press.
natomiast odnośnie Puszczy Augustowskiej to wydaje się że dane z badań są porozrzucane po wielu specjalistach
Gutowski J.M.; Krzysztofiak L.: Zmiany fauny bezkręgowców środowiska leśnego jako element monitoringu ekologicznego na terenie północno-wschodniej Polski Pr. IBL, Ser. A 1995 nr 790/800 s.7-44
l
natomiast odnośnie Puszczy Augustowskiej to wydaje się że dane z badań są porozrzucane po wielu specjalistach
Gutowski J.M.; Krzysztofiak L.: Zmiany fauny bezkręgowców środowiska leśnego jako element monitoringu ekologicznego na terenie północno-wschodniej Polski Pr. IBL, Ser. A 1995 nr 790/800 s.7-44
l
-
- Kontakt:
prędzej do drugiego autora ..
ale mala szansa na uzyskanie spisu.
po prostu nikt nie robił całościowego
przy okazji skleroza nie boli ..
na stronie www.ksib.pl jest baza chrzaszczy Puszczy Piskiej. do Twoich potrzeb powinno wystarczyć
ale mala szansa na uzyskanie spisu.
po prostu nikt nie robił całościowego
przy okazji skleroza nie boli ..
na stronie www.ksib.pl jest baza chrzaszczy Puszczy Piskiej. do Twoich potrzeb powinno wystarczyć