Pluskwy - spróbujmy sobie z nimi poradzić. Metody i zapobieganie

Owady żyjące w mieszkaniach czyli "coś mi chodzi po domu". Owady synantropijne.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.

Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Legia27

Pluskwy - spróbujmy sobie z nimi poradzić. Metody i zapobieganie

Post autor: Legia27 »

Witam,
wiem jak dużo wątków jest na forum o pluskwach, lecz pomyślałem sobie że problem z tymi pluskwiakami jest coraz to większy, więc może uda nam się wspólnie wrzucić tutaj kilka niekonwencjonalnych pomysłów jak sobie można w swoich mieszkaniach/domach z nimi poradzić.
Oczywście że większość poleci profesjonalna dezynfekcje ale może mamy doświadczenia innych sposobów.
Więc zaczynając wątek. Więc zaczynając wątek, podzielę się swoim pomysłem (pewnie już nie nowym) ale może właśnie w tym miejscu będzie to zebrane do „kupy”
Jeśli jest osobą samotna lub ma ku temu warunki, może dobrym sposobem byloby kupić zamykana moskitierę na łóżko czyli taki namiot z siatki. Oczywscie nie wiem jakie są najdrobniejsze dziurki czy nimfa pluskwy przejdzie ale myślę że są na rynku bardzo drobniutkie. Pewnie że jest to w jakiś sposób zabawne spać w sypialni „pod namiotem” ale jeśli ktoś ma prawdziwą fobie, moze dobry pomysł… Co myślicie ?
Kolejna sprawa obklejenie łóżka i nóg łóżka taśmą dwustronną, czy ktoś już to testował ? Słyszałem że pluskwy mogą także wspinać się na sufit i później spadać ale nie wiem czy rzeczywiście tak jest…
Zapraszam wszystkich do wrzucania pomysłów, może dla ludzi którzy będę szukali porad, okaże się to bardzo pomocne.
Admina chciałem przeprosić jeśli temat wrzucony w nieodpowiedni dział i proszę o ewentualne przeniesienie go.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Domowe robaczki.”