pomoc w zidentyfikowaniu
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
blackcherry96
pomoc w zidentyfikowaniu
Dzień dobry, od kilkunastu miesiecy mam problem z pojawiającymi się glizdami w pokoju na poddaszu, w bloku mieszkalnym. Czy mogliby Państwo pomóc mi z identyfikacją i ewentualnymi radami jak się ich pozbyć? z gory dziękuję 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Aneta
- UTM: CC88
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 32 times
Re: pomoc w zidentyfikowaniu
Jakaś gąsienica, z tego zdjęcia nie podejmuję się identyfikacji, przydałoby się dobre zbliżenie.
-
blackcherry96
załączam jeszcze inne zdjęcia, które znalazłam w czeluściach telefonu, może one dadzą radę
- Aneta
- UTM: CC88
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 32 times
Najpewniej coś z sówkowatych, ale gąsienica jest mało charakterystyczna i nie mam pomysłu na dokładniejsze ID. Czy na tym poddaszu są jakieś rośliny, włącznie z suchymi (także sianem), a może cos w konstrukcji było docieplane słomą?
-
blackcherry96
Dach jest ocieplany wełną, na poddaszu znajdują się drewniane słupki i bele, z roślin jedynie aloes, ale robaczki pojawiały się zanim aloes został przyniesiony do domu. Czasem mam wrażenie jakby spadały one z okien, co jest mało prawdopodobne, bo są one zamknięte i szczelne 
-
blackcherry96
Wydaje mi się, że się znajdują ale w 100% nie jestem pewna. W lecie ptaki przylatują i siadają na dachu, ale nie wiem czy maja tam gniazdo
-
blackcherry96
Dzisiaj jeszcze znalazlam coś takie, mam wrażenie, że spadło z okna, ponieważ leżało w miejscu gdzie znajduje się okno.
-