W załącznikach trochę zdjęć pospolitych gatunków z końca lata i początków jesieni... (Niektóre

Autographa gamma - chyba najpospolitsza u nas sówka.Można prosić o oznaczenie ćmy z pierwszego zdjęcia
Nie piszesz kiedy to było, jak duży to był owad, jak wyglądał, czy siadał na te kwiatki, czy zawisał nad nimi.A ja mam pytanie o pewne stworzenie
Jak motyl to pewnie Macroglossum stellatarum...kolorowa pisze:nie wiem nawet czy to motyl czy coś innego
Na zdjęciu tak. A wiadomo co naprawdę Maciej Grzymała widział?Wujek Adam pisze:Jest to Macdunnoughia confusa. Pospoliciak.
p_sławek pisze:Chyba powinny być w * FOTO-OZNACZANIE *
Myślałem, że mój pierwszy post zdopinguje autora do opisu zdjęć. Ewentualnie moderatora do przeniesienia post-u. Niestety jesteśmy niekonsekwentni. Tyczy to szczególnie zdjęć do identyfikacji, pomimo wymogu opisu zdjęcia w lokalizację i datę. Przy braku spełnienia wymogu post powinien pozostać bez odpowiedzi. Następnym razem forumowicz opisałby wszystko ze szczegółami.Marek Hołowiński pisze:Już kiedyś zwróciłem uwagę że jeżeli prezentujemy znane nam gatunki, wypada je podpisać. Nie każdy przeglądający forum zna się na wszystkich owadach. Fotki nie podpisane traktuję raczej jako do oznaczenia.
Promowane strony:
Dachy. Pokrycia dachowe |
Folia do oczek wodnych |
Opony Bełchatów Wulkanizacja |