Ponieważ zajmuję się hostingiem, świadczę usługi hostingowe i rejestracji domen
https://tittle.pl kilka podstawowych informacji:
Każdy hosting powinien robić i mieć BACKUPY kont użytkowników. Właściwie powinien robić to sam uzytkownik, jako najbardziej zainteresowany. Backup musi być więc zwróć się do usługodawcy hostingowego o przywrócenie backupu sprzed włamu.
Z doświadczenia - koszystałem z usług wielu firm hostingowych zanim założyłem swoją - firmy piszą że robią backupy ale zdarza się że wcale nie robią.
U mnie w TITTLE.pl wygląda to tak, że wszystkie konta są automatycznie backupowane i to w kilka miejsc poza moim macierzystym serwerem, więc nawet fizyczne zniszczenie serwera nie powoduje końca hostingu. Zabezieczenia są wielopoziomowe. Ponadto sam użytkownik ma przyjemne narzędzia do backupów na dwóch poziomach - całego konta oraz aplikacji (np. Wordpress).
Po przywróceniu z backupu Trwojej strony proponuję dokładnie przejrzeć wszystkie pliki w poszukiwaniu obcych. To częste zjawisko, że wśród naszych plików stron pojawiają się cudze. Czestą sytuacją jest bowiem taki rodzaj włamu, gdzie podrzucone pliki wykonująpracę o której nie mamy pojęcia. Haker ma większy pożytek z pracy Twojej strony niż z jej zniszcczenia. Twój haker jest gadem złosliwym, ale to skraca jego życie.
Działaj szybko, bo hosting może robić tylko jeden backup i jeśli robi go raz na dobę to po 24h od włamu będą mieć tylko tą kopię z włamem. A tak często bywa, niestety, że hostingi nie zabezpieczająswoich użytkowników w sposób właściwy. Dlatego, jeśli poczujesz się źle tam zapraszam do siebie. I to zaproszenie jest do wszystkich użytkowników, którzy chcieliby mieć wygodny, bezpieczny, wydajny i nowoczesny hosting.
PS. Paweł, zadzwoń do mnie, jeśli chcesz 501389138