Pluskwa czy gryzek?
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Pluskwa czy gryzek?
Witam,
na ścianie na wysokości około 1,5 m, w ciągu dnia znalazłem bardzo maleńkiego robala. W powiększeniu wygląda na dużego, jednak w rzeczywistości nie wiem czy ma nawet 1 mm. Kolor jasnobrązowy. Jak odróżnić nife pierwszego stadium pluskwy domowej od gryzka?
Pozdrawiam
na ścianie na wysokości około 1,5 m, w ciągu dnia znalazłem bardzo maleńkiego robala. W powiększeniu wygląda na dużego, jednak w rzeczywistości nie wiem czy ma nawet 1 mm. Kolor jasnobrązowy. Jak odróżnić nife pierwszego stadium pluskwy domowej od gryzka?
Pozdrawiam
- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
Re: Pluskwa czy gryzek?
Gryzek. Pluskwy są bardziej okrągłe i mają krótsze czułki, tu możesz sobie obejrzeć:
http://www.acvcsd.org/services/vectorid/bedbugs.htm
No i raczej nie spotkasz ich na ścianie we dnie.
http://www.acvcsd.org/services/vectorid/bedbugs.htm
No i raczej nie spotkasz ich na ścianie we dnie.
Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź!
Im więcej szukam, tym coraz większej psychozy dostaję:)
Im więcej szukam, tym coraz większej psychozy dostaję:)
- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
A ta psychoza ma jakieś podstawy czy to tylko takie nowe hobby?Rurku pisze:Im więcej szukam, tym coraz większej psychozy dostaję:)

-