Proszę o identyfikacje
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Proszę o identyfikacje
Witam,
Pojawiły się w mojej kuchni takie robaczki w większej ilości. Małe sztuki są koloru białego , a troche wieksze lekko brązowe. Wielkością ok 1mm i mniejsze, ciężko je dostrzec pojedyncze.
Udało się ustrzelić im zdjęcie na baardzo dużym makro. Pytanie co to takiego i jak się tego pozbyć?
Pojawiły się w mojej kuchni takie robaczki w większej ilości. Małe sztuki są koloru białego , a troche wieksze lekko brązowe. Wielkością ok 1mm i mniejsze, ciężko je dostrzec pojedyncze.
Udało się ustrzelić im zdjęcie na baardzo dużym makro. Pytanie co to takiego i jak się tego pozbyć?
- Marcin Szewczyk
- UTM: DD12
- Specjalność: Cerambycidae
Re: Proszę o identyfikacje
Dołączam się do prośby.... Mam chyba coś podobnego. To ruchliwe, małe robaczki ok. 1 mm, rudawo-brązowe. Wydaje mi się, że przynoszę je już ze sklepu w zagięciach opakowań papierowych m.in. mąki, kaszy. Jeżeli opakowanie nie jest szczelne to opanowują jedzenie. Później przenoszą się na to co jest obok np. cukier czy są bezpośrednio na półce. Jedynym sposobem pozbycia jest wyrzucenie jedzenia i przemycie szafki wodą z octem.
Bezskutecznie poszukuję nazwy tego robaczka.
Bezskutecznie poszukuję nazwy tego robaczka.
Re: Proszę o identyfikacje
Dziękuję. To będzie to. Faktycznie kojarzyłam ich pojawienie ze zwiększoną wilgotnością.
-