czyje to jajeczka?
czyje to jajeczka?
Dzień dobry,
po raz pierwszy zaobserwowałem je na klonie palmowym o czerwonych liściach. Następne pojawiły się na czerwonolistnej trawie.
Kilka godzin spędziłem na google i nic. Czy może ktoś z forumowiczów wie czyje to skarby?
po raz pierwszy zaobserwowałem je na klonie palmowym o czerwonych liściach. Następne pojawiły się na czerwonolistnej trawie.
Kilka godzin spędziłem na google i nic. Czy może ktoś z forumowiczów wie czyje to skarby?
- Załączniki
- unnamed.jpg (44.76 KiB) Przejrzano 4721 razy
- jajeczka.jpg (49.61 KiB) Przejrzano 4721 razy
- Antek Kwiczala †
- UTM: CA22
Re: czyje to jajeczka?
jajeczka zrobiły się ciemniejsze, pewnie coś się zaraz z nich wykluje
poniżej nowe zdjęcia, niestety moim sprzętem bliżej się nie da
poniżej nowe zdjęcia, niestety moim sprzętem bliżej się nie da

- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2014:08:27 09:48:33Image taken on:środa, 27 sierpnia 2014, 07:48Focus length:6 mmShutter speed:1/30 SecF-number:f/2.8ISO speed rating:200Camera-model:DMC-FZ5
Źle robisz, bo zmniejszasz całe zdjęcie. Klepnij swoim panasem w trybie makro fotkę w max rozdzielczości i z najmniejszej odległości (od 2cm powinien łapać ostrość) a potem daj tu tylko wycinek z tego zdjęcia. 1cm urośnie na ekranie do 18 i będzie można się przyjrzeć.
Dziękuję za wskazówkę, może teraz będzie lepiej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2014:08:27 09:48:33Image taken on:środa, 27 sierpnia 2014, 07:48Focus length:6 mmShutter speed:1/30 SecF-number:f/2.8ISO speed rating:200Camera-model:DMC-FZ5