http://www.ebay.pl/itm/Atlas-of-the-Cer ... 259e8e8378
Sprzedawca zaznaczył, że wysyłka na cały świat więc generalnie dla każdego. Nie zawsze ktoś kupuje coś bo jest względnie tanie tylko czy go na to stać.Kamil Mazur pisze:Ale to jest cena na rynek angielski a nie na polski.
Ojoj, nie o to mi chodzi że wysyłka na cały świat, tylko że dla wystawiającego być może 330 funtów to normalna cena właśnie dlatego że pewnie zarabia w funtach i niejeden, który również w funtach zarabia uzna, że nie jest wygórowana.Paweł Czudec pisze:Sprzedawca zaznaczył, że wysyłka na cały świat więc generalnie dla każdego. Nie zawsze ktoś kupuje coś bo jest względnie tanie tylko czy go na to stać.Kamil Mazur pisze:Ale to jest cena na rynek angielski a nie na polski.
Dokładnie o to mi chodziło. Wydaje mi się, że anglicy patrzą również na inne rynki więc w tym przypadku to trochę szukanie "jelenia". A tak z ciekawości zapytam, to za ile średnio można dostać tą książkę w Polsce?Kamil Mazur pisze:Oczywiste jest również że każda cena jest dobra jeśli się znajdzie kupiec.
To nie jest ani trochę odkrywcze - dokładnie tak. Jak sprzedawać to nie na naszym allegro tylko na ibeju gdzie kupują głównie "Europejczycy zachodni". I do takiego wniosku już wielu doszło, także kilku naszych sprzedawców Ornithopterów handlujących do niedawna na allegro a obecnie na ebay.de.Jacek Kurzawa pisze:Wniosek jest prosty - sprzedawać w krajach najbogatszych a kupować w najbiedniejszych. Może to sposób na fortunę ????