Proszę o rozpoznanie
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
- Ryszard Giebułtowicz
- UTM: EB70
- Kontakt:
Proszę o rozpoznanie
Znaleziona na chodniku 29.12.2013 około 22.45 w Stalowej Woli. Bardzo dziwny czas ale już nie wiele rzeczy mnie dziwi. Nie wiem od czego zacząć szukać bo nie znam rośliny pokarmowej.
- Załączniki
- 2013.12.29.lar..jpg (145.6 KiB) Przejrzano 844 razy
- 2013.12.29.lar.jpg (110.59 KiB) Przejrzano 844 razy
- Ryszard Giebułtowicz
- UTM: EB70
- Kontakt:
Re: Proszę o rozpoznanie
Serdecznie dziękuje!!
Temperatura była bliska zeru czy one wychodzą z ukrycia w tak zimne dni czy to jakiś inny przypadek?
Temperatura była bliska zeru czy one wychodzą z ukrycia w tak zimne dni czy to jakiś inny przypadek?
- GrzegorzGG
- UTM: CA51
- Specjalność: Heteroptera
- Kontakt:
29tego może i tak, ale jak patrzę na SW to cały tydzień wcześniej było grubo na plusie, pewnie wiosnę poczuła...Ryszard Giebułtowicz pisze:Temperatura była bliska zeru

- GrzegorzGG
- UTM: CA51
- Specjalność: Heteroptera
- Kontakt:
Właśnie dlatego swoją schowałem do cieniaWojtek M pisze:29tego może i tak, ale jak patrzę na SW to cały tydzień wcześniej było grubo na plusie, pewnie wiosnę poczuła...Ryszard Giebułtowicz pisze:Temperatura była bliska zeru

- Witek Płachta
Ja swoją (a myślę że to też N. pronuba) znalazłem 7 grudnia na śniegu. Myślałem że jest zamarznięta ale kiedy położyłem ją na dłoni zwinęła się. Kiedy ją znalazłem było niewiele ponad 0 stopni. Teraz zimuje w lodówce
Zeszłej zimy w tym samym miejscu też taką znalazłem i też leżała na śniegu tyle że było na minusie. Tamtą również przezimowałem w lodówce.
Witek.

Witek.
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2013:12:07 10:37:12Image taken on:sobota, 7 grudnia 2013, 09:37Focus length:4 mmShutter speed:1/90 SecF-number:f/3.2ISO speed rating:100Camera-model:SAMSUNG WB750
-