miernikowiec do ID
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
miernikowiec do ID
Zdjęcie z dnia dzisiejszego. Żerował na dębie.
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2013:05:29 16:26:35Image taken on:środa, 29 maja 2013, 14:26Focus length:5.5 mmShutter speed:1/800 SecF-number:f/2.8ISO speed rating:80Camera-model:DMC-FS6
Re: miernikowiec do ID
Dzięki za zawężenie puli podejrzanych. 
Wziąłem ją do hodowli. Motyla rozumiem, że należy się spodziewać w przyszłym roku? Wtedy postaram się gatunek określić. Chyba, że wyjdzie samica. Jak nie będzie skrzydeł to klapa jak dla mnie z oznaczaniem.
Jedno co dobre z takiej bezskrzydłej samicy to to, że nie ucieknie zanim jej nie sfotografuję.
Ostatnio mnie Spilosoma lubricipeda zrobiła na szaro, a własciwie na pomarańczowo. Zauważyłem w hodowlarce, że wyszła z kokonu, biorę ją, jakaś taka niemrawa, prawie trupek. Biorę ją i aparat, wychodzimy na sesję w plenerze. Poczuła chyba zew natury, strzyknęła mi pomarańczowym płynem dwa razy z odwłoka po rękawie i wystrzeliła niczym z procy. 

Wziąłem ją do hodowli. Motyla rozumiem, że należy się spodziewać w przyszłym roku? Wtedy postaram się gatunek określić. Chyba, że wyjdzie samica. Jak nie będzie skrzydeł to klapa jak dla mnie z oznaczaniem.

Z id miernika nie będzie problemu, aurantiaria wylęga się jesienią a marginaria wiosną (zimuje poczwarka). Natura ułatwiła przynajmniej tu 
Mniemam, że Spilosoma "playing dead" lubricipeda to wylęg z tej hodowli?
A co się stało ze stonką? (viewtopic.php?f=818&t=22847)

Mniemam, że Spilosoma "playing dead" lubricipeda to wylęg z tej hodowli?
A co się stało ze stonką? (viewtopic.php?f=818&t=22847)
SuperWojtek M pisze:Z id miernika nie będzie problemu, aurantiaria wylęga się jesienią a marginaria wiosną (zimuje poczwarka). Natura ułatwiła przynajmniej tu

Tak dokładnie z tej hodowli.Wojtek M pisze:Mniemam, że Spilosoma "playing dead" lubricipeda to wylęg z tej hodowli?
Rudowłosa stonka ciągle siedzi w kokonie i mam ją na oku. Trochę się obawiam czy nie zasuszyłem jej przez zimę.Wojtek M pisze:A co się stało ze stonką? (viewtopic.php?f=818&t=22847)