Mam pytanie jak najlepiej zapakować spreparowane motyle na szpilkach do paczki pocztowej aby się nie zniszczyły,nie poturbowały podczas długiego transportu?
Z góry dziękuję za odpowiedź

lisciec
O właśnie, robię dokładnie tak, jak na focie z linka. Pudełko (małe, najlepiej z grubej tektury albo plastikowe) w pudełku (dużo większym), porządnie obłożone czymś amortyzującym, u mnie najczęściej zmiętymi gazetami.Grzegorz Banasiak pisze:http://www.ars.usda.gov/main/site_main. ... 41&page=12
...ano to jest jedno i to samo. "Szczególne warunki" to "ostrożnie" i tylko inny druk się wypełnia. Owszem, drożej, ale zawszeć to jakiś tam gwarant lepsiajszości usługi. A wolę dodatkowo pisać na czerwono swoje napisy, bo ichniajsza naklejka słabo się w oczy rzuca (chociaż naklejony druczek różni się kolorem od "zwyczajnej przesyłki").Aneta pisze:A zamiast napisów "ostrożnie", można paczkę wysłać opcją "na warunkach szczególnych" - drożej, ale tak oznaczoną rzecz traktują lepiej niż zwyczajne przesyłki.
Kamilu, pani może Cię cmoknąć w zadek uprzejmie. To co sobie napiszesz czy narysujesz na paczce to Twoja sprawa (no, oczywiście są tutaj granice tzw. przyzwoitościKamil Mazur pisze:mnie pani równiutko skroiła bo "ostrożnie" to "ostrożnie" nie ważne czy naklejone czy napisane.